Topul celor mai frumoase obiective turistice în Paris

Bonjour din capitala dragostei!

Am luat decizia de a revizita Paris-ul, în urma unei oferte din partea companiei Wizz: 25 % reducere la toate zborurile.

Căutând printre oferte, mi-a sărit în ochi Paris, 26-30 septembrie 300 ron, 2 persoane, dus-întors! De nerefuzat! Mă aşteptam la vreme bună la final de septembrie, numai bună de plimbări luuungi.

Buuun…dar cam atât a fost ieftin:…zborul :)))

După ce am cumpărat biletele, am observat că:

  •  autobuzul între Aeroport Beauvais – Paris, costă 64 euro 2 persoane, dus-întors (aproape cât a costat zborul)
  •  cazare sub 70 euro pe noapte, nu prea găseai
  •  transportul prin Paris scump la fel

Acum fără alte introduceri, aş vrea să vă scriu câteva ‘ponturi’ sau mai bine zis la ce să vă aşteptaţi când vizitaţi capitala Franței:

1 Începem cu începutul. Zborul spre Paris pleacă la 6:40 din Timişoara, face în jur de 2h 15 min, apoi cu tot cu autobuzul între Beauvais – Paris: 1h 15 min, plus metro către hotel, ajungeam undeva la ora 11 numai bine să ne cazăm. Întâmplare funny: eram în avion, aproape aproape să plecăm din Timişoara, întarziase deja cu 10 minute decolarea, când veste: aeronava are o defecţiune. Superb!

Da-te jos din avion, aşteaptă noi informaţii. Normal că am stat în aeroport de am făcut rădăcini, aşteptând să ne zică cineva ceva. Şi din cauza aeronavei defecte, toate zborurile care urma să le efectueze în ziua respectivă s-au amânat; implicit, pasagerii din Paris care aşteptau după aterizarea noastră, cei din Timişoara care urmau să plece spre Munich Memmingen…

Pe toată perioada aşteptării, din partea companiei Wizz, am primit un bon în valuare de 30 ron pentru mâncare&băutură.

După 9 ore în aeroport, la ora 14 am decolat şi ajunşi am fost la hotel la ora 18! :))

2 Cazarea, am rezervat-o imediat după cumpărarea biletelor de avion, de pe booking.com, hotel Ibis Paris Montmartre, excelent plasat lângă Moulin Rouge, camere destul de spaţioase pentru Paris, curăţenie zilnic, aer tineresc: totul la 290 euro 4 nopţi 2 persoane.

Recomand hotelul, doar dacă îl prindeţi la ofertă. Dacă rezervai camera în ziua cazării preţul era de 140 euro pe noapte.

Prima masă după chinul din aeroport, 35 euro total:

img_5676

Apoi, glonţ la Turnul Eiffel, pentru că seara turnul este luminat. Şi ce mare mi-a fost mirarea să îl văd roz :)) Era de fapt o campanie împotriva cancerului la san.

Priveliştea către turn te lasă mereu mut de uimire şi frumuseţe!!

This slideshow requires JavaScript.

Nu mi-am cumpărat bilete din Timişoara pentru muzee sau alte atracţii turistice, pentru că nu am crezut necesar, puteai lejer să îţi cumperi direct de la ghişeu în ziua respectivă.

3 Dar în schimb, am cumpărat cardul Restopolitan! Ce este? Să zicem că la preţurile mari din restaurante, acest card a fost exact ce aveam nevoie. Mănâncă 2 persoane, plăteşti pentru 1!! Cardul costă 10 euro pentru 7 zile, dar poţi achiziţiona şi pe perioada de 1 an. Momentan cardul se poate folosi pe teritoriul ţărilor Franţa, Spania şi Luxemburg.

După ce îţi comanzi cardul, acesta ar trebui să îţi ajungă în poştă în 7 zile, la mine a durat 14 zile, dar chiar dacă nu îl primeşti la timp pentru vacanţa ta, poţi să păstrezi mailul care confirmă cumpărarea cardului.

Ce îţi rămâne de făcut? Au şi o aplicaţie foarte drăguţă pe telefon, tu doar trebuie să cauţi un restaurant pe gustul şi bugetul tău în cele nu mai puţin de 311 restaurante din Paris, faci rezervare pentru prânz sau cină, apoi ajunşi la restaurant comunicaţi că aveţi rezervare Restopolitan, comandaţi oferta care o au, cum ar fi aperitiv + fel principal sau fel principal + desert, sau toate 3 din meniul de baza, iar la sfârşit când vine nota…se va retrage din totalul sumei cel mai ieftin meniu.

Cât de frumos? Doar aşa am putut să ne răsfăţăm cu carne de vită Rumstack, cotlet de miel în sos caramelizat, supă crema de ceapă, creveţi, foie gras, panna cotta, etc…

This slideshow requires JavaScript.

Recomand cardul, pentru că îţi permite să experimentezi bucătăria lor la un preţ mult mai mic. Dacă nu îl aveam ne-ar fi costat o masă peste 60 euro, aşa nu am trecut de 35 euro cu tot cu băuturi.

4 Acum legat de transportul în comun. Cardurile pe o zi/persoană încep de la 12 euro şi ajung la 37 euro pe 5 zile. Scump! Cel mai rentabil este un carnet de 10 bilete care costă 14.50 euro. Noi am folosit 2 carnete pe 5 zile, adică 29 euro total. Mai multe detalii aici și aici.

5 Ai nevoie de o aplicaţie bună pentru a te plimbă în voie fără să te abaţi de la punctele turistice (nu că ar fi ceva rău într-o zi însorită), dar cum distanţele între atracţiile turstice sunt imense este bine să ştii mereu unde eşti. Am mai scris şi recomand din nou aplicaţia CityMaps2Go. Este gratis: GooglePlay şi Itunes. Conţine hărţi complete cu atracţii turistice, restaurante/pub-uri/localuri/magazine, numele stațiilor de metrou/autobuz, până şi toaletele publice.paris

Ca să vă faceţi o idee…între arcul de Triomphe şi muzeul Louvre sunt aproximativ 4km. Link aici. Cu uşurinţă o să faceţi peste 20 km pe zi, deci încălţări comode neapărat!

Şi când simţeam că îmi crapă gambele nu puteam să mă opresc din mers, totul era atât de frumos…

img_6253img_5836img_5834img_5833img_5830img_5823

O altă aplicaţie esenţială pentru transportul în comun este Paris Metro Free, pe GooglePlay şi ITunes. Introduci staţia de pornire şi unde coborî, aplicaţia îţi face legăturile necesare, îţi afizeaza la ce staţie să coborî, câte staţii mergi. Este ideală offline!

6 Intrări puncte turistice: Cum am prins zile însorite nu am vrut să îmi petrec ore vizitând un muzeu. Dar nu am ezitat să mergem la Versailles! 15 euro intrarea. Am urcat şi pe turnul Eiffel până la etajul 2, pe scări: 7 euro persoană.

De reţinut ar fi că: persoanele sub 26 de ani au intrare liberă la majoritatea atractiilor turistice cum ar fi: Luvru, Versailles, turnul Eiffel, etc…Lista completa aici. Este ideal pentru tineri şi studenţi.

img_6199

Versailles

img_6193

Versailles

img_6194

Versailles

img_5990

Turnul Eiffel etaj 1

img_5711

7 Vă invit la picnic cu vedere la Turnul Eiffel!

4-5-15-picnic2

Costuri? 15 euro de 2 persoane pentru 2 baghete de pâine, prosciutto, brânză camember, o sticlă de vin (neapărat), relaxare, iarbă verde şi vedere de milioane.

img_5986

 

8 Dacă vreţi să aduceţi acasă o parte dulce din Paris şi să împărţiţi şi cu familia/prietenii va recomand magazinul La Grande Epicerie de Paris. Un mall culinar, cu produse exclusiviste. La fel şi preţurile normal :)) Macarons 2 euro bucata, ceaiuri la 6 euro, ciocolată peste 10 euro. Ţi se lungesc ochii la rafturile pline cu tot ce este mai bun!! După 1 oră de plimbat prin magazin am plecat acasă cu o plasă de cadouri sweet: 50 euro total.

This slideshow requires JavaScript.

Laduree Paris! Mecca pentru iubitorii de macarons. Şi cum eu mă număr printe cei care iubesc aceste mici bucăţele dulci de rai, nu puteam să nu ajung la magazinul lor de pe Champs Elisees. 2.2 euro bucata

This slideshow requires JavaScript.

10 Altă cofetărie exclusivistă este Angelina. Şi după experienţă delicioasă din Dubai, m-am dus glonţ în prima zi. Prăjiturele în jur de 12 euro, cafea 6 euro, ceai 8 euro.

This slideshow requires JavaScript.

11 Ca să ne salvăm buzunarele, combinăm şi cu o clătită sărată street food :))

Cel mai bun este La Droguerie du Marais, cotat cu 8.8 pe Fourquare 😉 8 euro o clătită enormă cu detoate. Cu surprindere am aflat, se pare că înainte de clătitele dulci, au fost cele sărate!

img_5829

12 Repet şi eu ce am citit pe alte site-uri, evitaţi să mâncaţi pe Champs Elisees. Cele mai bune zone pentru a lua masa sunt Montmatre şi Latin square.

13 Faţă de acum 2 ani, toate punctele turistice dar şi multe clădiri sunt păzite, îngrădite, la Turnul Eiffel , Versailles, Louvre treci de puncte de securitate şi de 2 ori. Să te aştepţi dacă porţi un ghiozdan în spate să te oprească să îţi verifice bagajul, se leagă şi de expresia feţei.

14 Ultimul, dar şi cel mai important aspect: ENJOY YOUR STAY IN PARIS !!!

Da da, bucură-te de fiecare moment din excursia ta, permite-ţi să încerci gusturi noi, să faci excese, o să mergi atât de mult că o să ai picioare de gazelă, după o săptămână aici :))

Internetul este plin ochi de informaţii despre Paris, dar vă las câteva linkuri utile, cum au fost pentru mine:

Toată săptămâna la Paris ne-a costat undeva la 750-800 euro cu TOT.

Închei cu un citat ce mi-a plăcut: “When good Americans die, they go to Paris.” ― Oscar Wilde

CITEȘTE ȘI:

Valea Wachau – Austria

Sejur în provincia Alicante – Spania

O săptămână în Valencia partea I

Riga – vacanţă la Marea Baltică

3 thoughts on “Topul celor mai frumoase obiective turistice în Paris

  1. Buna ziua. Imi puteti spune vs rog cum comanzi cardul Restopolitan valabil 7 zile? Am intrat pe site-ul lor dar nu gasesc.
    Multumesc

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.