Top locuri de vizitat în provincia Alicante, Spania

Alicante este la 2 ore de mers cu mașina de Valencia, pe coasta mării Mediterane.

Aveți 2 variante să ajungeți aici din Timișoara:

  1. Zbor Timișoara – Valencia cu Wizz air + 2 ore cu autocar/mașină spre Alicante.
  2. Zbor direct Budapesta – Alicante cu Wizz air.

Venind dinspre Valencia, peisajul se schimbă destul de rapid; cum te apropii de Alicante, copacii înalți sunt înlocuiți de arbuști pitici, tot peisajul pare deșertificat și stâncos. Chiar și în octombrie riști lejer să prinzi câteva zile caniculare, așa că nu îmi închipui cum este aici în august!

Planul nostru a fost o vacanță de două săptămâni în Spania: Valencia și Alicante, fiind orășele principale unde am avut cazare, urmând ca în fiecare zi să vizităm împrejurimile. Despre Valencia am scris aici și aici.

Mai jos vreau să vă prezint punctele turistice pe care le-am ales pentru sejurul nostru de o săptămână în provincia Alicante:

Altea

Altea este fără îndoială unul dintre cele mai fermecătoare orașe care se găsesc pe Costa Blanca. Centrul vechi este așezat pe un deal, cu vederi spectaculoase la mare.

Altea este un oraș uimitor, popular atât pentru turiști, cât și pentru cei care sunt suficient de norocoși pentru a putea locui în zonă, având o comunitate în continuă creștere.

Urcarea spre centrul vechi de-a lungul pantelor abrupte, îți oferă un orizont larg la fiecare colț, iar vederea se întinde de-a lungul întregii regiuni La Marina.

Orașul este la doar 11 kilometri la nord de Benidorm.

2090EE00-CE96-4E7E-BF6A-9A59168FC5A7

Calpe

Una dintre principalele destinații turistice din Costa Blanca, este Calpe. Orașul a găzduit numeroase civilizații antice, ceea ce înseamnă că are o istorie fascinantă, cum ar fi băile romane pe care le puteți vizita.

Calpe este probabil cel mai bine cunoscut pentru restaurantele cu pește proaspăt și plajele minunate de nisip care se întind pe o lungime de aproximativ 11 km.

Chiar dacă nu ați fost niciodată la Calpe, probabil că ați văzut fotografii ale celui mai renumit reper: stânca Peñon d’lfach, cu o înălțime de 332 metri, care este, de fapt, rezultatul unei alunecări de teren din apropiere de Sierra de Oltà, fiind cu siguranță o formă de teren unică.

Huis-kopen-in-Calpe-aan-de-Costa-Blanca

Benidorm

Benidorm este un oraș de vacanță fantastic și foarte popular, în special pentru turiștii britanici. Pentru cei cărora le place viața de noapte intensă, Benidorm este locul potrivit.

Având clădirile înalte în spate, Plaça del Castell este situată între plajele Poniente și Levante. De aici veți obține vederi magice asupra orașului și într-adevăr puteți vedea cât de mare este Benidorm! (chiar și într-o zi ploioasă)

Moraira

Moraira este un mic oraș în La Marina, la jumătatea distanței dintre Alicante și Valencia. Moraira rămâne una dintre stațiunile cele mai nealterate de pe Costa Blanca, cu 8 km de coastă frumoasă susținută de munți. O mare parte a expaților care locuiesc aici sunt din Europa de Nord, zona fiind foarte populară printre pensionari.

Les Fonts de l’Algar

Cascada Algar la numai 15 km de Benidorm. Aici puteți găsi o zonă naturală cu un grad ridicat de conservare a bogăției ecologice, precum și servicii turistice și educație ecologică. Această zonă a fost declarată zonă protejată de guvernul din Valencia.

Traseul are o lungime de 1,5 km, unde puteți merge pe lângă râul Algar (“peșteră” în arabă) iar de o parte și de alta puteți vedea cascade spectaculoase și numeroase izvoare. Puteți de asemenea să faceți băi răcoritoare în apele cristaline, adevărate “surse de sănătate”.

El Castell de Guadalest

Guadalest este principalul oraș al văii cu același nume.

Întregul Guadalest a fost transformat de turism, iar cei aproape 200 de locuitori s-au îndreptat complet spre servirea turiștilor. Întregul oraș este o atracție turistică cu magazine nesfârșite de cadouri, având o poziție privilegiată care oferă vederi magnifice asupra văii și a iazului Guadalest.

Drumul până aici este incredibil de bun, printre văi și munți, iar panoramele sunt spectaculoase.

Alicante

Alicante, cu bulevardele sale minunate cu palmieri și străzi comerciale, este unul dintre cele mai cunoscute orașe de pe Costa Blanca. Cunoscut pentru plajele lungi de nisip, Alicante este un punct turistic pentru mii de turiști în fiecare an.
De-a lungul portului din Alicante găsiți alei frumoase lungi pentru plimbări plăcute și relaxante, bucurându-vă de palmieri și de climatul blând.

Alicante Plaje

Plaje urbane pe kilometri întregi, golfuri sălbatice, nisip fin de aur, ape cristaline, Alicante vă oferă toată Mediterana pentru a vă bucură de sporturile preferate sau doar să vă relaxați la soare! Câteva plaje care merită menționate: plaja San Juan, golfurile Cabo de las Huertas, plaja Almadraba, plaja Albufereta, plaja El Postiguet, plaja El Saladar-Urbanova, plaja Agua Amarga.

Lacul Roz din Torrevieja

Stațiunea plină de viață din Torrevieja găzduiește o surpriză uimitoare: natura. Pe măsură ce vă apropiați de orașul Alicante, drumul șerpuiește printre două lacuri sărate – unul este albastru/verde, iar cealălalt are o culoare impresionantă de roz.
Parcul natural La Mata și Torrevieja este un refugiu bogat pentru floră și faună. Aceste lacuri sărate sunt, de asemenea, motivul pentru care Torrevieja s-a dezvoltat dintr-un mic sat de pescuit într-un oraș de lucru din secolul al XVIII-lea. Lacurile oferă un loc liniștit pentru o plimbare sau un picnic.

Lagunele de sare din Torrevieja au o specie specială de bacterii, ceea ce face ca apa să fie roz, iar datorită adâncimii scăzute de numai un metru, apa este, de asemenea, întotdeauna plăcută și caldă. O baie în această apă roz și foarte sărată este specială pentru efectele vindecătoare.

Mâncarea

Atât de multe adjective pentru a descrie bucătăria din Alicante: sofisticată, mediteraneană, tradițională, de suflet, tapas, fructe de mare … Un oraș extrem de gustos! Bucătăria locală este mediteraneană și, cu siguranță, una dintre marile atracții din Alicante. Istoria, geografia, climatul și ținuturile fertile ale provinciei sale aduc bogăție și diversitate bucătăriei din Alicante:

Note de final

Cu siguranță aveți mai mult decât suficiente activități pentru un sejur incredibil în provincia Alicante.

Drumurile din Spania sunt incredibile, anumite autostrăzi având porțiuni cu taxă. Dar, recomand dacă nu parcurgeți distanțe lungi, să alegeți drumurile naționale în schimbul autostrăzilor.

Doar așa puteți descoperi spiritul local, relaxant, deoarece drumul mai mereu șerpuiește printre copaci de portocali, kaki și mandarini: un deliciu vizual!

Concediu plăcut!

Andreea