Topul celor mai frumoase locuri turistice pe Lacul Como

Lacul Como, la doar 48 km de Milano, este într-adevăr perla Italiei, fiind considerat cel mai frumos lac al Italiei. Destule celebrităţi au ales să îşi cumpere case în acest colţ de rai: George Clooney, Sting, Sir Richard Branson, Matthew Bellamy.

La poalele Alpilor, lacul şi numeroasele oraşe sunt pe bună dreptate faimoase ca fiind paradisuri de linişte luxoasă, cu restaurante Michelin, sporturi pe apă şi excursii cu barca.

Lacul în formă de zăvor este cel mai bine de vizitat de la începutul primăverii până la sfârşitul toamnei, când soarele strălucitor încălzeşte apa şi grădinile de flori sunt în plină floare şi culoare.

După un zbor Timişoara -Bergamo, vă despart 40 km de lacul Como! Floare la ureche 😉

Dacă alegeţi ca opţiune trenul din Bergamo, vă duce direct către orăşelul Lecco. Durata este de 1 oră, la 3.5 euro.

Lakecomo.png

În continuare vă prezentăm câteva activităţi pentru un sejur de vis:

Explorarea orașelor și a vilelor lacului Como

Varenna:

O groază de lucruri preţioase de văzut şi de făcut. De la Castello di Vezio, un castel medieval înconjurat de o pădure de măslini, până la terasele şi grădinile de la Villa Cipressi. O excursie la Varenna este un must.

sg_lake_como_hiking

Vila Monastero

Un şir lung de scări de piatră duce în grădinile terase ale Vilei Monastero.

Paturile formale de plante native şi exotice se întind de-a lungul ţărmului, alături de statui, colonade şi temple miniatură, care dau un aer relaxat.

Vila este acum un centru de conferinţe, deschis pentru tururi atunci când nu este folosită. Grădinile sunt la o scurtă plimbare de Varenna (unde ar trebui să parcaţi, în cazul în care conduceţi), alături de un grup fermecător de case pastelate de-a lungul unor străzi abrupte.

Căutaţi biserica parohială, cu o frescă uriaşă a Sfântului Christopher pe faţada sa.

villa monastero (2)

Bellagio:

Nu există nicio îndoială că Bellagio este cel mai frumos oraş de pe lac, punct unde se întâlnesc cele trei braţe ale lacului. Indiferent de unghiul din care te uiţi, panorama este superbă şi, de obicei, totul este înconjurat de grădini sau clădiri atent întreţinute.

Două grădini, una care se întinde de-a lungul lacului şi cealaltă deasupra oraşului, sunt principalele atracţii turistice ale oraşul ui perfect.

Bellagio_-Italy-by-Alex-Molchan-Downloaded-from-500px-e1363036272388villa_balbianello_terrace_original

This slideshow requires JavaScript.

Vila Serbelloni

Deasupra oraşului Bellagio, grădinile terase sunt răspândite în jurul istoricei Vile Serbelloni, care a fost construită în mod clar pentru a maximiza priveliştea lacului Como şi a Alpilor. Punctul culminant al grădinilor, care sunt amenajate cu atenţie în stilul italienilor din secolul al XIX-lea, sunt grădinile de trandafiri. Vila nu este deschisă publicului, dar parcul este deschis pentru excursii ghidate pe o durata de 90 de minute (cu excepţia vremii nefavorabile), pe care trebuie să le rezervaţi la biroul Promo Bellagio din Piazza San Giacomo.

Bellagio - Villa Serbelloni (photo by Mario Tacchi)Promobellagio.jpg

Vila Melzi

Terasele şi grădinile amenajate perfect, înconjoară Villa Melzi. Originale de la începutul anilor 1800, încadrează priveliştea la lac cu chipuri şi statui. Punctele principale sunt fântânile cu apă şi orangeria, unde se schimbă exponatele de artă. Vila neoclasică nu este deschisă.

villa melzi bellagio lago di como

This slideshow requires JavaScript.

Vila Carlotta

Riviera Tremezzina, unde frunzele rămân verzi toată iarnă, deci nu e de mirare că este una dintre cele mai renumite grădini ale Italiei. Deşi palatul din secolului al XVIII-lea de la Villa Carlotta este plin de sculpturi şi picturi, majoritatea turiştilor vin să vadă fabulosul deal de grădini. În cele mai bune momente din luna mai, grădinile sunt pline de flori colorate care se întind pe tot parcursul sezonului.

Carlotta_Como_in_Style_002

This slideshow requires JavaScript.

Excursii cu barca:

Serviciile regulate de navigaţie fac legătura dintre majoritatea oraşelor de la începutul primăverii până în toamnă, dar nu toate rutele se opresc în oraşele mai mici. Feribotul de-a lungul lacului face să se ajungă uşor de la Menaggio sau Tremezzo, pe malul vestic, la Bellagio şi Varenna. Acestea sunt printre cele mai bune locuri de vizitat pe Lacul Como. Înainte de a vă deplasa cu barca, verificaţi cu atenţie programul zilei. Serviciul de navigaţie de vara este rapid.

IMG_4061.jpg

Funicularul de la Brunate

Un funicular de la capătul estic al malului lacului salvează urcarea abruptă până la aşezarea terasei din Brunate, aproape direct deasupra oraşului Como. Punctele de vedere includ oraşul şi lacul în partea de sud, susţinute de munţi. Urcaţi mai sus pentru a ajunge la o terasă (cu o cafenea convenabil aşezată) spre nord. Oferă o panoramă diferită la lac şi munte. O urcare de două ore de la Brunate vă aduce la vârful Monte Boletto.

Preţ dus-întors: 5.50 euro.

This slideshow requires JavaScript.

Închiriere barcă cu motor

Pentru un plus de relaxare şi linişte, vă recomandăm să închiriaţi o barcă cu motor chiar şi pentru o oră.

Preţurile încep de la 60 euro pe oră şi vi se face un scurt instructaj înainte. Detalii şi preţuri aici.

This slideshow requires JavaScript.

Cazare: 

Pe booking.com preţurile la cazare sunt avantajoase, începând de la 50 euro camera pe noapte, pentru un concediu în luna iulie.
Lacul Como este cu siguranţă alegerea perfectă pentru o vacanţă, dacă doriţi să vă relaxaţi sau pentru o aventură, deoarece are atât de multe de oferit, încât este adesea greu să decideţi ce să faceţi în continuare.

Mai multe detalii şi sugestii găsiţi aici şi aici.

This slideshow requires JavaScript.

Concediu plăcut!!

Andreea

CITEȘTE ȘI:

Valea Wachau – Austria

Sejur în provincia Alicante – Spania

O săptămână în Valencia partea I

Riga – vacanţă la Marea Baltică

One thought on “Topul celor mai frumoase locuri turistice pe Lacul Como

  1. Pingback: Restaurant Pescada – places to go … good things to eat

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.