Cele mai frumoase locuri de vizitat în Tirol vara

Din vacanța noastră de două săptămâni în Austria, Tirol s-a clasat pe locul doi după Valea Wachau, despre care am povestit aici.

Știm că Tirol este în vogă iarna, dar nici vara nu se lasă mai prejos 🙂

Am ales vacanța la început de iunie, avantajele fiind vremea excelentă, iar evitând lunile iulie-august, cazarea este mai ieftină și stațiunile nu sunt așa de aglomerate.

După multe căutări pe internet, am ales stațiunea Kitzbühel, la 80 km de Salzburg, având multe obiective turistice, trasee montane și lacuri în apropiere, perfect să ne umplem timpul într-o săptămână.

Cazarea a fost la hotelul Austria Trend Hotel Schloß Lebenberg, 120 euro pe noapte camera cu mic dejun inclus.

Ceea ce ne-a atras a fost piscina interioară la ultimul etaj, care oferă vedere panoramică asupra întregii stațiuni.

101047446

Și ca să justificăm câștigul, aceeași camera, în august este la 200 euro pe noapte.

Iar acum să vă povestesc puțin despre ce poți face și ce să vizitezi în Tirol pe timp de vară:

Vremea

De când am început să urmărim vremea în Kitzbühel, nu părea să fie o zi cu soare, doar ploi non stop. Am fost speriați că sunt și zile în care plouă non stop mărunt mărunt, iar temperatura scade destul de mult. Fapt pentru care ne-am pregătit cu geci, pantaloni și pulovere.

Realitatea a fost alta, acele zile pe care le vedeam la vreme că plouă non stop, erau de fapt ploi scurte de câteva minute în special după masă, iar temperatura a fost apropiată de 30 de grade pe timpul zilei, chiar și la început de iunie. Nu spun că nu poți să ai ghinionul să prinzi câteva zile ploioase, dar în cazul nostru nu a fost așa.

Cetatea Kufstein

La 35 km de Kitzbühel, de sus din Cetetaea Kufstein aveți cea mai frumoasă priveliște spre orașul cu același nume.

Cetatea Kufstein, a servit ca închisoare pentru disidenții politici în timpul domniei austro-ungare. În prezent, cetatea găzduiește muzeul orașului și ține concerte și alte evenimente pe tot parcursul anului.

Urcați cu liftul de sticlă până în vârful cetății pentru a vedea expozițiile muzeului și bucurați-vă de vederile orașului.

Preț intrare: 12 euro. De asemena nu ratați să vă plimbați pe străduțele cochete, curate și aranjate din oraș.

lrg_dsc02470

Ca mijloc de relaxare, merge foarte bine o plimbare cu barca pe lac, unde poți să iei o gustare între mese în tihnă. Noi am ales Schwarzsee fiind aproape de hotel: 30 minute costă 10 euro.

Lacul Achensee

Lacul Achensee este cel mai mare lac din Tirol. Cele cinci sate care îl înconjoară sunt amplasate în peisajul montan fascinant al munților Karwendel și Rofan din inima Alpilor. Regiunea este o destinație de vacanță populară atât vara cât și iarna. Iar culoarea lacului pe alocuri este de un turquaz perfect.

lrg_dsc02609

Aici am ales să vizităm stațiunea Pertisau și Maurach:

In Pertisau, StrandBar, oferă o gamă largă de băuturi și preparate delicioase, cu o vedere superbă spre lac:

Swarovski Kristallwelten

De la deschiderea sa, în 1995, Swarovski Crystal Worlds din Wattens se află pe lista celor mai vizitate atracții ale Austriei.

Lumea cristalină a fost creată de artistul austriac André Heller pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a companiei Swarovski. Capul unui gigant, care aruncă apă într-un iaz vă întâmpină în acest loc de joacă fantastic, fiind o uimitoare grădină de minuni.

lrg_dsc02827

Factorul ‘wow’ al grădinilor încântătoare este Cloudul de cristal care plutește deasupra unei piscine oglindite negre – această capodoperă mistică este acoperită cu 800.000 de cristale Swarovski montate manual.

img_0370

În interiorul capului gigant iconic, veți găsi un labirint subteran cu 16 camere de cristal care uimește și îi amuză pe spectatori cu instalații interesante, complicate, pline de culoare și surprinzătoare. Pe tot parcursul anului, Swarovski Crystal Worlds oferă un fundal strălucitor pentru seri cu evenimente remarcabile. Preț: 19 euro adult. Vizitați și pagina lor. Alocați cel puțin 2 – 3 ore pentru vizitat.

Winter-at-Swarovski_Kristallwelten

img_0369

Muzeul fermelor tiroleze

Muzeul este situat într-un cadru rural din zona Kramsach, Austria. Datorită implicarii muzeului, au fost salvate diverse case, unele cu origini de aproape 600 de ani; întreaga clădire fiind mutată din locul său de origine în muzeu. Ca atare, se poate obține o imagine excelentă asupra modului de lucru în ferme.

lrg_dsc02839

img_0372

Muzeul a fost înființat în 1974 și ocupă un sit de opt hectare. Fiecare clădire are o descriere detaliată în engleză și există, de asemenea, o aplicație recent dezvoltată care explică diferite detalii despre fiecare casă. Preț: 8 euro pe adult.

lrg_dsc02874

lrg_dsc02894

Am regăsit multe obiceiuri care încă se mai folosesc pe meleagurile noastre, dar muzeul a fost de departe printre cele mai frumoase experiențe din Tirol. Fiecare pas îmi aducea aminte de copilărie și bunici, iar în unele case parcă încă simțeam miros de bucate făcute pe vatră.

Wildpark Aurach

Un parc în inima Alpilor Kitzbüheler, situat la 1.100 m deasupra nivelului mării. Aici puteți descoperi paradisul naturii și al animalelor.

Pe o suprafață de 40 de hectare, veți întâlni cerbi, căprioare, mistreți, marmote, rațe sălbatice, fazani, păuni în captivitate cât și în sălbăticie.

lrg_dsc03092

Este o experiență uimitoare atât pentru copii cât și pentru adulți, să observi animalele în mediul natural și nu în cuști. Preț: 9 euro pe adult.

Zell am See

Zona Zell am See-Kaprun este situată în regiunea Pinzgau din Salzburg. Cele două sate, Zell am See și Kaprun sunt inima regiunii. Kaprun se mândrește cu zona de schi Gressen Kitzsteinhorn.

Lacul Zell este perfect pentru sporturi nautice. În timpul iernii, vă puteți da cu patinele pe gheața strălucitoare, iar vara, lacul invită la o vacanță excepțională cu scăldat, caiac sau o călătorie confortabilă cu barca.

lrg_dsc03030

Kitzbühel

Kitzbühel, una dintre cele mai mari și mai cunoscute stațiuni de iarnă din Austria, se află într-o vale minunată, la poalele Kitzbüheler Horn. Este un loc excelent pentru a explora unele dintre cele mai uimitoare peisaje alpine din Austria, în special în jurul Alpilor Kitzbühel. A fost o alegere inspirată pentru cazare, iar seara era o plăcere să ne plimbăm printre străduțe, fascinați de arhitectura clădirilor.

img_0942

Cheile Kundler

Pentru o scurtă și ușoară drumeție am ales cheile Kundler, fiind una dintre cele mai frumoase chei naturale din Austria. Cu o lungime de 3.5 km, este ideal pentru tineri, bătrâni și familii cu copii mici. Chiar și cu un cărucior, traseul este ușor 😉

Nu încape îndoială că Tirol este o zonă incredibilă în Austria, fie că alegeți să vizitați iarna sau vara. Fiți pregătiți să fiți uimiți de priveliști panoramice la orice colț, curățenie, mâncare bună, aer curat și relaxare.

Vizitați și canalul nostru de YouTube, unde am pregătit două vlog-uri din vacanța noastră 😉

CITEȘTE ȘI:

Valea Wachau – Austria

Sejur în provincia Alicante – Spania

O săptămână în Valencia partea I

Riga – vacanţă la Marea Baltică

O zi frumoasă!

Andreea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.