Restaurant Pescada

Restaurantul Pescada, din Timișoara, şi-a deschis porţile nu demult, în aprilie 2017.

Recunosc că încă de la primele postări pe facebook-ul lor, am dorit să ajung degrabă, pentru că totul părea promiţător.

Pescada se laudă cu preparate pescăreşti autentice, gătite după reţete tradiţionale marinăreşti. Mai mult decât atât, restaurantul încearcă să aducă consumatorului produse proaspete direct din năvodul pescarilor.

Localul este destul de aproape de Iulius Mall, lângă restaurantul Casa Voastră.

Într-o zi toridă de Duminică din luna Iulie, am ales să îi călcăm pragul, cu poftă de preparate din peşte, pentru că, să fim sinceri, într-o zi cu 37 de grade, un platou de peşte cu legume, este o alegere perfectă.

Nici nu ne-am pus problema de a sta în grădina restaurantului, datorită gradelor ridicate de afară, aşa că interiorul localului a fost o noutate plăcută şi răcoroasă încă de la intrare.

img_0896

Interiorul este în ton cu tema restaurantului, culorile de bej şi albastru se îmbină perfect.

Chiar dacă am poposit Duminica la amiază, locuri erau suficiente în interior.

Meniul conţine o diversitate de reţete cu peşte de apă dulce dar şi oceanic, fructe de mare, risotto, paste, dar şi pui, vită sau porc.

Mai amănunţit aveţi pe facebook-ul lor meniul, iar ca idee de preţuri imaginile de mai jos:

This slideshow requires JavaScript.

Wow, dar ce preţuri! Paste cu fructe de mare, între 40 – 50 lei, şalău, somn, crap, peste 50 lei, fructele de mare toate peste 40 – 50 lei.

Am ales ca şi aperitiv, un platou cu bruschete mixte – 35 lei

img_0876

img_0900
Bruschete mixte – 300 g

De gustoase au fost, nu zic, dar nimic special. Jumătăţi de felii de pâine triunghiuri cu ou fiert, ciuperci sau roşii, un crevete, o bruschetă cu icre de pește şi una cu somon afumat, toate pe pat de salată şi morcov răzuit, veştejite de la bruschetele calde – pentru 35 lei…nu ştiu ce să zic.

Felul principal a fost ales de fiecare în parte: Somn pane cu dovlecel şi chipsuri de cartofi (53 lei), File de crap la grătar cu mămăligă(40 lei) şi Somon la grătar cu sparanghel, rucola, roşii cherry şi ridichi(55 lei).

img_0877
Somn pane – 53 lei

O să încep cu preparatul din somn: gustul peştelui, incontestabil bun şi savuros, dar…mă aşteptam la cartofi feliaţi, nu chipsuri la propriu, care erau şi destul de uleioase pe deasupra. Şi lipseşte dovlecelul complet din farfurie. Mă îndoiesc că a fost folosit pentru pane împreună cu oul şi făina 🙂 Chiar dacă era prezentă bucata de lămâie pentru a mai tăia din gustul prăjelii, nu a fost deloc suficient. Aş fi băut un pahar de zeamă de lămâie ca să îi tai greaţa 😦

Preţul de 53 lei, nu mi se pare că se justifică pentru un file de somn pane cu chipsuri, având în vedere că de la pescarii din Moldova Nouă cumperi somn întreg cu 20 lei kg. Da da, ştiu că adaosurile sunt mari, chiria, locaţia, salariile chelnerilor, bucătarului, etc..

img_0879
File de crap la grătar cu mămăligă – 40 lei

Fileul de crap la grătar cu mămăligă: gustos peştele dar cu oase şi destul de gras. Porţia de 300 g.

img_0878
Somon la grătar cu sparanghel, rucola, roșii cherry și ridichi – 55 lei

Somon la grătar: nici în cazul acesta nu se justifică preţul de 55 lei, roşiile cherry lipsesc, la fel şi rucola care a fost înlocuită cu salata verde complet încălzită şi veştejită de la somon 😱

Nota de plată:

img_0886

Iniţial ne gândeam şi la desert, dar, după ce a venit nota de plată, am decis să sărim peste 😁 .

Pro & Contra

Pro:

  • peştele într-adevăr are gust bun şi îţi dai seama imediat că nu este din crescătorie
  • design-ul localului este plăcut şi deosebit
  • meniul este complet detaliat atât la gramaj, conţinut dar şi bine structurat
  • localul deţine parcare atât în faţă restaurantului, cât şi o parcare mai mare la 20 m

Contra:

  • preparatele nu îşi justifică preţurile, chiar şi pentru un IT-ist care are salariul mult peste medie în Timișoara 🙂
  • plateing-ul nu foarte deosebit pentru cum se prezintă restaurantul 🙁

Se merită Pescada?

Da, dacă ai poftă de preparate de peşte de calitate şi eşti pregătit să scoţi câțiva bani din buzunar pentru asta.

Am avut aşteptări mari şi nu am fost pe deplin mulţumiţi! Sau poate că vacanţa recentă la Lacul Como şi-a spus cuvântul în acest review, pentru că, acolo, şi un sandwich sau o pizza cumpărate de la localul din colţ (din afara zonei centrale!), erau mai bune şi savuroase, până la ultimul fir de salată 🙂

Noi vom rămâne în continuare fidele restaurantului pescăresc Sabres, care până acum ne-a încântat de fiecare dată prin preparate cu iz mediteranean 😉

Andreea

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s