Street Food Festival

Street Food Festival a debutat iniţial la Cluj în 2016 şi pentru că a avut un succes resunător. Anul acesta, experianța street food continuă în toată ţara, pentru a satisface gusturile tuturor românilor.

Te aşteaptă produse autohtone şi internaţionale, concerte live de jazz şi blues ale celor mai buni artişti români şi internaţionali, cinema în aer liber şi workshopuri culinare.

Zeci de food truckuri cu mâncare extraordinar gătită de cei mai buni chefi din ţară şi nu numai, te aşteaptă şi în Timişoara în perioada Sep 28 – Oct 1.

Experienţa noastră la Arad a fost nemaipomenită, fapt pentru care am vizitat oraşul de pe malul Mureşului de 2 ori în perioada festivalului 😉

Chiar din prima zi, piaţa Avram Iancu a fremătat de viaţă şi ne-a stimulat apetitul pe ritmuri de muzică ale celor de la Soul Serenade, Amalia Gaiţă şi Naked. Intrarea liberă!

Nerăbdători, am luat la cercetat toată piaţă, pentru a ne face o idee cu ce aveam de-a face: burgeri serioşi din carne aleasă, sosuri proaspete, steak, clătite, tacos, costiţe, paella cu fructe de mare, legume la wok şi muulte altele.

img_0098img_0088img_0096img_0107

img_0095

Toate bune şi frumoase, dar cozile la food truckuri erau infernale, aglomeraţie maximă, cu greu găseai un loc să îţi pui farfuria, asta după ce ai stat jumătate de oră la coadă.

Cel mai aglomerat era la Chef Foa, dar s-a meritat fiecare minut pentru renumitul sandwich Foa’s Pastrami (25 lei) şi coastele de porc suculete direct de pe grătar, alături de un sos proaspăt şi salată de varză incredibil asezonată!

img_9892
Foa’s Pastrami – 25 lei
img_0087
Coaste Porc – 25 lei

Şi ce poate fi mai perfect după un festin culinar, decât o băutură rece pe un bean bag cu prietenii.

De la băuturi clasice, limonadă, cafea, bere rece, fresh-uri din fructe şi legume proaspete dar şi pălinci dintr-o gamă largă de fructe, afinate şi vişinate, Samaro, un lichior pe bază de nuci verzi şi plante.

img_0104

O altă surpriză plăcută a fost Paella, un preparat specific Spaniol, gătit în tigăi speciale, imense, cu fund gros. Orez cu fructe de mare, atent asezonate cu ingrediente selecţionate.

Burger-ul cu carne de păstrăv a fost de asemenea o noutate delicioasă.

img_0097
Burger de pastrav – 22 lei

Preţurile au fost într-adevăr pe măsură, un burger sub 20 de lei nu găseai, limonadă 10 lei, deserturi de clătite cu fructe şi dulceaţă sau îngheţată între 12 şi 15 lei.

Am fotografiat câteva panouri cu preţuri ca să vă faceţi o idee:

This slideshow requires JavaScript.

Nouă ne-a plăcut experienţă street food, motiv pentru care ne-am întors într-o altă zi mai pe la prânz pentru a prinde mai liberă piaţa. Cam greu lucrul acesta pentru că pe arădeni nici ploaia nu îi speria 😀

De ce ar trebui să mergi şi tu?

  • mancare bună, pe alese, pe toate gusturile și buzunarele
  • atmosfera
  • concerte
  • curăţenie
  • mâncarea nu se compară cu nici un alt festival
  • ne-am simţit într-adevăr united by food

Save the date 28.09 – 1.10, Timişoara, Parcul Rozelor, intrarea liberă!

Mai multe detalii despre eveniment pe pagina de facebook.

Bon appetit!

Andreea

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s