Street Food Festival – Timișoara

Street Food Festival își face debutul anul acesta începând din Timișoara, în perioada 10 – 13 mai, mai exact Spring edition, urmând ca în octombrie experiența să se repete. Deci pentru timișorenii care nu au ajuns acum, mai este o șansă în toamnă.

Pe site-ul lor puteți vizualiza vendorii care au fost prezenți la festival.

Acum hai să vorbim despre mâncare:

Prima întâlnire cu Street Food Festival a fost anul trecut la Arad, experiență despre care am scris aici. Poate pentru că a fost o nouă abordare decât clasicele festivaluri cu mici și bere, poate că eram mai mici (cu un an :p) și ne încânta fiecare food truck, dar experiența culinară de anul acesta din Timișoara nu m-a încântat deloc.

Motive?

1. În primă fază, am ajuns în Parcul Rozelor la prânz chiar în prima zi, ca să nu prindem aglomerație și cozi interminabile. Am dat vreo doua ture și, fără să-mi dau seama, nu aveam ce să aleg să mănac pentru prânz în pauza de la servici.

Munți de burgeri, clătite cu nutela, kurtos cu nutela, înghețată cu frișcă, paste, coaste, burrito. Am ales un burrito vegetarian la 20 lei:

lrg_dsc01758

lrg_dsc01753

Ce m-a încântat a fost salata din burrito, nu și compoziția de legume, un fel de chiftele de legume spicy extra prăjite și arse. Cred că era mai bine dacă lăsau doar compoziția de salate și morcov 😦

Acum să nu mai zic de preț. La Iulius Mall, un burrito vegetarian costă 19 lei, este de 2 ori mai mare, cu mai multe legume și mai gustos, evident.

2. Cannoli – o altă nebunie în vogă. Am văzut doi vendori care aveau cannoli, dar din vitrină nu m-a convins niciunul; până la urmă am ales să cumpărăm doi cannoli. 15 lei bucata:

Cannoli este un desert tradițional italian, care constă într-o coajă crocantă de patiserie, prăjită și umplută cu o cremă făcută din brânză ricotta îndulcită. Iar de aici, cât îl duce imaginația pe fiecare patiser/bucătar. Am mâncat rețete reinventate de cannoli la restaurantul Org’olio și Casa Antinori, foarte bune și inspirate. Ca să nu mai vorbim de cannoli din Italia…

Prețul la festival a fost destul de piperat pentru ce oferea. Coaja extrem de tare, compoziția era doar dulce de la zahăr, fără vreo altă aromă, așa îți dai seama de ingredientele slabe folosite.

3. Am zis că nu plecăm fără să luăm și 2 burgeri la pachet. Bad choice, chiflă simplă și albă, dar cu toate că am cerut burger vegetarian, totul era foarte gras și uleios.

Ceapă prăjită și arsă în același loc cu ciupercile și brânza, totul în miros de arsură puternic. Preț: 27 lei de fiecare și primeai o porție de cartofi prăjiți(de 2 lei, scuze expresia).

Pentru 7-8 lei în plus aș alege un burger vegetarian de la Grill to Chill mai degrabă.

4. Per total, pentru mine a fost o zi ratată culinar, consider că Street Food nu trebuie să fie sinonim cu junk food. Iar multe dintre food truck-uri se regăsesc deja și în Timișoara: Sushi bar, Shanghai, Vineri 15, gherete cu Churros, Kurtos cu înghețată, etc.

5. La plecarea din Parcul Rozelor am întâlnit un panou pe care scria Food Revolution.

Food Revolution cu burgeri, clătite, cannoli, hot dog și înghețată în kurtos??? Asta întâlnim deja pe toate gardurile și la toate pub-urile din oraș.

Mai degrabă ai Food Revolution la bunica în curte, sau în cămara mamei 😉

Singurul care și-a dat silința în a aduce ceva nou câtorva rețete a fost Chef Foa, atât! Preparatele lui au fost singurele care te făceau într-adevăr să afirmi: Wow!

În rest, cum am mai spus și în alte postări, abundă preparate care:

  • au un aport proteic foarte scăzut
  • combinații total neinspirate
  • sau lipsa de creativitate

6. În materie de festival, atmosfera a fost pe măsură, concerte în fiecare seară, diverse truck-uri cu băuturi pe alese și vremea bună.

În materie de mâncare mi s-a părut: OVERPRICED JUNK FOOD 

Pe final, mă gândesc așa: hai să fim mai selectivi și mai inspirați în alegerile culinare pe care le facem, pentru că, și așa este plin orașul de unhealthy food la orice colț, nu mai avem nevoie de încă un junk Food Street Festival 😉

CITEȘTE ȘI:

Unde mâncăm în Timișoara (noutăți)

In Thyme – Timișoara

Shizen Sushi Bar Timișoara

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.