Cele mai frumoase locuri de vizitat în Florența

Florența a fost alegerea noastră pentru revelion în 2018. După câteva zile superbe în Bologna(despre care am scris aici), a venit rândul Florenței, cel mai populat loc din Toscana.

Zborul a fost cu compania Wizzair, pe ruta Timișoara – Bologna. De la gara din Bologna, am luat trenul cu ruta directă și am fost în Florența în 35 de minute fix.

La sfârșit de Decembrie, Florența ne-a întâmpinat cu temperaturi de peste 10 grade, soare și o groază de turiști.

img_3248

Planul de acasă era simplu: cât mai multe plimbări sub cerul liber, ca mai apoi să ne răsfățăm cu preparate din bucătăria italiană. Am sărit peste galeriile Uffizi, nu am intrat în Dom sau în Palazzo Vecchio, și nu l-am văzut nici pe David al lui Michelangelo 😀

Florența este atât de aglomerată în zona centrală, încât te simți continuu ca într-o îmbulzeală la concert. Parisul îmi pare acum pustiu în comparație cu Florența :))

Cozile erau interminabile la orice punct turistic, indiferent de oră. Chiar de ajungeai la ora 8 dimineața în Piața Domului, coada de turiști înconjura deja Domul… Sfatul meu este să vă cumpărați bilete dinainte, să nu vă treziți că stați un sfert de zi la coadă 😉

Iar cum vremea se arăta superbă în zilele următoare, am luat orașul la pas lejer și ne-am bucurat de peisaje:

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio (Podul Vechi) leagă centrul orașului de cartierul Oltrarno, pe malul sudic al râului Arno. Este primul pod construit vreodată în Florența. Cu siguranță una dintre marile icoane ale orașului și unul dintre cele mai faimoase poduri din lume.

img_3244

Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo este locul unde puteți obține cea mai faimoasă priveliște a Florenței. O terasă magnifică cu vedere la oraș, numită după unul dintre cei mai importanți artiști florentini ai Renașterii: Michelangelo Buonarroti. Se poate ajunge de la viale Galileo, viale Michelangiolo sau de la Piazza Poggi, urcând pe celebra scară cunoscută sub numele de Rampe del Poggi.

img_3612

Abbazia di San Miniato al Monte

Dacă tot ați ajuns până aici, mai urcați puțin către basilica San Miniato al Monte și cimitirul Porte Sante.

San Miniato al Monte este situată deasupra pieței Michelangelo, într-unul dintre cele mai înalte puncte din oraș, oferind o priveliște minunată asupra centrului istoric.

img_3643

img_3618

img_3616

Grădinile Boboli

Aceast imens parc verde (indiferent de anotimp) din Florența poate fi considerat un muzeu în aer liber, bogat în istorie și artă, precum și un refugiu prețios de la căldura din oraș pe timp de vară. În spatele impunătorului palat Pitti, grădina vă așteaptă cu povești, colțuri secrete și căi fascinante, celebre în întreaga lume, iubite de localnici și de turiști.

Vă sfătuiesc să cumpărați bilet cu câteva zile înainte, altfel, riscați să petreceți câteva ore bune la coadă pentru intrare.

img_3847

img_3856

img_3859

Acum să vorbim și despre bucătăria italiană și începem cu desertul :))

Gelateria Edoardo

Situat chiar în Piața Domului, gelateria Edoardo servește înghețată organică sau sorbet ce conțin numai ingrediente biologice. Au de asemenea și selecții vegane. Incredibil de cremoase și revigorante după o plimbare lungă.

img_2962

La Prosciutteria și All’Antico Vinaio

Două locuri de neratat în Florența, chiar lângă muzeul Uffizi. 5 euro pentru orice sandwich. Au o selecție de 10-15 sortimente cu o combinație de arome locale într-o pâine specială.

Cozile se întind pe jumătate de stradă, dar merită așteptarea! Nu se zgârcesc cu carnea, aici prosciutto parcă crește pe toate gardurile :))

img_3599

img_3890

Osteria Buongustai

Mâncarea din acest mic restaurant este incredibilă. Au un meniu standard și un meniu suplimentar care se schimbă zilnic. Preparatele sunt remarcabile. Decorul este în stil italian și serviciul este rapid.

img_3893

Restaurant Golden View Open Bar

Situat chiar lângă Ponte Vecchio, restaurantul Golden View, după cum îi sugerează și numele, oferă priveliști superbe spre râul Arno, așa că, de preferat să prindeți un loc la geam 😉 Prețurile sunt mai măricele, dar merită fiecare cent. Mâncarea și vinul sunt de nota 10!

img_3840

img_3832

Dacă alegeți să vizitați orașul chiar în perioada revelionului, trebuie să știți că majoritatea restaurantelor rămân deschise și în prima zi din an, iar în 31 decembrie magazinele au program până în jur de ora 18. Noaptea dintre ani am sărbătorit-o la terasa pizzeriei Il Bargello din Piazza della Signoria, fără rezervare.

Florența este o opțiune excelentă chiar și în sezonul rece, unde mai pui că prețul la cazări este mai ieftin decât în lunile de vară.

Ca de obicei, cazarea a fost prin Booking, folosing Bonusway Astfel am primit 4% din sumă înapoi în cont. Aplicația folosită pentru a ne planifică excursia și pentru a găsi ușor atracțiile turistice, a fost CityMaps2Go. Conţine hărţi complete cu obictive turistice, restaurante/pub-uri/localuri/magazine, numele stațiilor de metrou/autobuz, până şi toaletele publice.

Florența este un oraș mare, care merită savurat din plin, fără grabă, așa că, recomand să îi acordați cel puțin 3 zile pline.

img_2972

O zi frumoasă!

Andreea

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.