Budapesta – unde mâncăm, cât ne costă?

Budapesta abundă în restaurante pentru orice stil alimentar, iar dacă te nimerești în capitala Ungariei într-o perioadă friguroasă, te ajutăm să dai o tură pe la cele mai gustoate localuri din zona centrală Pesta 😉

La o simplă căutare pe Google, găsiți zeci de posturi cu topuri de restaurante în funcție de preferințele culinare:

Restaurantele care ne-au atras atenția într-un buget simțit dar și cu review-uri bune:

Cafenele

Gerbeaud Cafe

Situată în inima Budapestei, mai exact în piața Vörösmarty tér, Gerbeaud este una dintre cele mai mari și mai tradiționale cafenele din oraș. Cafeneaua a fost înființată în 1858 și a fost extinsă de către Emile Gerbeaud, cofetar elvețian, când a cumpărat magazinul în 1884.

Este o destinație renumită pentru interiorul său impresionant cât și pentru deserturile excelente. Cafeneaua Gerbeaud este o alegere bună pentru mic dejun, degustare de prăjituri tradiționale, având de asemenea și opțiunea pentru prânz. La plecare să luați ceva dulce și la pachet 😉

Prețuri și meniul îl găsiți pe site-ul lor.

img_1472

New York Cafe

Cafeneaua New York, construită în stil eclectic italian renascentist și-a deschis porțile la 23 octombrie 1894.

New-York-Cafe-8-of-15

Nu ai cum să nu fi uluit și să rămâi mut la frumusețea acestei cafenele încă de la intrare. 

Meniul reamintește de bucătăria multiculturală a monarhiei austro-ungare. Mâncăruri clasice, cum ar fi Goulash de carne de vită, supă de pește, pulpă de pui Paprikash, Schnitzel Vienez și foie gras la grătar sunt servite împreună cu celebrele deserturi precum tortul Doboș, Sacher și Eszterházy.

Țineți minte că fără o rezervare online nu aveți aproape nici o șansă de a intra, doar dacă sunteți dispuși să așteptați la coadă minute bune.

Prețuri și meniul pe site-ul lor.

Restaurante

Restaurant Tom George 

Tom George este un restaurant cu specific italienesc situat în centrul Budapestei, în apropierea Basilicii Sf. Ștefan.

Încă de la intrare, localul impresionează prin stilul plin de farmec metropolitan, preparate gustoase, având de asemenea o colecție impresionantă de vinuri.

img_1272

Totul a fost extrem de delicios până la ultimul fir de rucola, servirea ireproșabilă, atmosfera intimă și cozy, iar timpul de așteptare scurt (nici nu mă așteptam altfel).

Prețuri și meniul pe site-ul lor.

Bistro Rézkakas 

Rezkakas, situat în inima Budapestei, în vecinătatea basilicii Sf. Ștefan, este printre cele mai distinse și mai elegante restaurante.

img_1462

Meniul este caracterizat de bucătăria tradițională maghiară, preparată din ingrediente care aduc laolaltă gusturi autentice ungurești, dar și din gastronomia modernă.

Prețuri și meniul pe site-ul lor.

Trattoria Pomo D’Oro

Trattoria Pomo D’oro este un restaurant italian popular și elegant în centrul orașului. A fost primul din acest gen în Ungaria care a primit insigna Asociației de bucătari italieni profesioniști și în 2018 a fost aleasă una dintre cele mai bune 70 de bucătării din întreaga lume care fac pizza tradițional italiană.

Pomo D’oro a fost conceput de Gianni Annoni, care a creat un loc autentic în inima orașului: pizza cu crusta subțire și crocantă într-un cuptor cu lemne. Au o gamă largă de paste, risotto și fructe de mare. De asmenea și o lista bogată de vinuri. Pentru ceva dulce după masă, Gelateria Pomo D’oro este chiar pe aceeași stradă. Neapărat trebuie rezervare, mai ales în weekend 😉 Prețuri și meniul pe site-ul lor.

4.jpg

Cocktails & Bars

High Note Sky Bar

High Note Sky Bar este bar și restaurant situat în inima orașului, în partea superioară a Hotelului Aria. O experiență unică este acordată de acoperișul amenajat și de vederea panoramică. Localul a fost realizat pentru a oferi o atmosferă de relaxare pentru prânz sau cină, alături de un cocktail fancy, chiar lângă cupola Bazilicii Sf. Ștefan. Locul oferă o priveliște uimitoare asupra Parlamentului, a Cetății și a luminilor de seară ale Podului cu lanțuri, Castelului Buda și Bisericii Matthias. În 2018 High Note SkyBar a fost inclus pe lista celor mai frumoase terase de pe acoperiș de către Condé Nast Traveler.

 Dacă căutați o experiență cu adevărat de neuitat, încercați yoga pe acoperiș.

Prețuri și meniul pe site-ul lor.

Christmas Market 

Ca în fiecare an, piața de Crăciun din Budapesta abundă în gusturi și miresme.

Spre suprinderea mea, prețurile la mâncare nu sunt mai ieftine (sau cu mult mai ieftine) în comparație cu meniurile prezentate mai sus la restaurante. Langoș simplu 1500 huf (22 lei), langoș cu garnitură de legume la grătar: 3000 huf (44 ron), un pahar de vin fiert 1500 huf (22 lei), kurtoskalacs 1500 huf (22 lei).  

Note de final

Paleta de restaurante, pub-uri, cafenele, cofetării și baruri este nesfârșită în capitală Ungariei, iar servirea și preparatele sunt ireproșabile. Un alt punct forte este timpul redus de așteptare al preparatelor, lucru care în Timișoara lasă de dorit până și la cel mai fancy restaurant.

Dacă în Viena de aceeași bani mănânci o talpă de șnițel vienez, în Budapesta chiar ai șansa să îți răsfeți papilele gustative cu mâncăruri alese chiar în centrul orașului.

Pentru mai multe idei de vizitat în Budapesta pe timp de iarnă plus alte recomandări de restaurante, citiți și postul acesta.

Bonusway

Pentru cazare folosiți Bonusway la urmatoarea rezervare pe Booking.com și primiți 4% bani înapoi din suma plătită pe cazare. Noi anul acesta am primit peste 500 de lei doar din cazarile de pe Booking 😉 De asemena au și alte magazine care oferă bani înapoi, cum ar fi: Airbnb, Fashion Days, Ali Express, Elefant, Cărturești, Lufthansa, Kiwi.com, etc.. Mai multe detalii pe site-ul lor și lista completă de magazine partenere.

O zi frumoasă!

Andreea

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.