Restaurant Sabres – festin cu iz mediteranean

Restaurant Sabres, și-a deschis porțile în anul 2006, iar de atunci reușește să își păstreze an de an un loc în topul restaurantelor din Timișoara.
Ce face un local să își mențină renumele și clienții?

  • Preparate excepționale folosind ingrediente proaspete
  • Servire ireproșabilă
  • Timp de așteptare redus
  • Atmosfera (în special pe terasa lor în sezonul estival)

Dacă ar fi să iau primul local care îmi vine în minte pentru celebrarea unui eveniment special sau o onomastica ar fi Sabres negreșit.

Nu mulți reușesc lucrul acesta, dar Sabres pare să le aibe pe toate enumerate mai sus.
Și cum iubim preparatele din pește și fructe de mare, nu ezităm să îi trecem pragul de câteva ori pe an, mai ales la un eveniment special unde vrem să ne dăm pe spate invitații :))
Meniul conține atât specialități din pește și fructe de mare, cât și preparate cu carne sau vegetariane, alături de o colecţie impresionantă de vinuri autohtone sau internaţionale.
img_0999Un festin cu iz mediteranean, merge perfect în orice sezon, mai ales în sezonul rece. Fructele de mare și peștele, pe lângă faptul că sunt extrem de delicioase, sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și proteine, în special acizi grași Omega 3 😉
img_1004
Recunosc că din meniul lor, primul lucru care îmi sare în ochi mereu este platoul cu fructe de mare și trio de sosuri, dar, de data aceasta mi-am adus aminte de sardinele la grătar ce le-am savurat în Grecia și astfel am decis ca în amintirea gustului din vacanță să aleg sardine la cuptor cu cartofi, sos de smântână și usturoi.img_0601
Sardinele sunt o sursă bogată în antioxidanți, calciu (pentru că le mâncăm cu tot cu oase), vitamine (inclusiv B12), fier și alte minerale 😉 Lângă sardine ca și garnitură am ales o porție de brocoli cu migdale.

Seara a continuat în același ritm, ne-am delectat fiecare cu paste, cu fructe de mare sau somon, păstrăv cu legume la cuptor ușor picat (preparat NOU din meniul de toamnă), bruschete cu icre de pește, acompaniați de un pahar de vin, Thesaurus, cu arome plăcute de flori de câmp și fân proaspăt cosit având un puternic gust mineral.

img_0603

Păstrăv la cuptor cu legume  – 60 lei

Și cum seara merge cel mai bine un desert, am ales să ne îndulcim cu tortino de ciocolată și înghețată de lămâie :))img_0597Recomandăm cu mare căldură restaurantul Sabres, pentru preparatele mereu proaspete, gătite excelent! Mai multe detalii despre noul meniu de toamnă cât și despre evenimente cu seri tematice și muzică live într-un decor nou,  găsiți pe pagina lor de facebook.

O zi frumoasă!

Andreea

2 thoughts on “Restaurant Sabres – festin cu iz mediteranean

  1. Pingback: Localuri preferate vara, în Timișoara – Cuisine and more

  2. Pingback: Restaurante preferate în Timișoara – Cuisine and more

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.