Top locuri de vizitat în Valea Wachau, Austria

Superba Vale Wachau, a fost o alegere inspirată în Austria!

Ne tot întrebam, unde să mergem la sfârșit de mai, să nu fie așa cald, dar aproape de România, accesibil cu mașina personală, să fie liniște, în natură dar cu locuri de vizitat, civilizat și departe de agitația orașelor??

Cam multe condiții, dar Austria le-a îndeplinit pe toate și nu numai.

Am ales să ne petrecem un superb concediu de două săptămâni în Austria. O săptămâna în Wachau și una în Tirol, urmând să vă povestesc pe îndelete mai jos despre săptămâna în Wachau 😉

De ce două săptămâni în Austria??

Pentru că vrem o vacanță fără grabă și să nu fugim obsesiv între atracțiile turistice doar ca să le punctăm în poze și check-in.
Cu cât îți aloci mai mult timp în concediu cu atât ai timp să zăbovești în grădina castelului preferat pe un șezlong, sau îți iei o zi să te plimbi cu bicicleta printre vița de vie și cireși pe malul Dunării sau te relaxezi la piscina/grădina hotelului toată după-masa cu o carte bună în mâna și poate tragi și un pui de somn.

Valea Wachau este la 30-45 minute de Viena și se întinte pe o suprafață de aproximativ 30 km pe malul Dunării.

Este o întindere deosebit de pitorească pe malul Dunării, fiind marcată de orașele Krems la nord și Melk la sud, fiind un loc popular printre turiști pentru o excursie de o zi din Viena.

Valea Wachau este un sit înscris în patrimoniul UNESCO datorită peisajului său natural, agriculturii și arhitecturii. Din punct de vedere agricol, este renumit pentru caisele și vinurile sale produse local, dar, de asemenea, veți descoperi în mod surprinzător șofranul care crește în vale. Cu toți pomii fructiferi, valea este uimitore în primăvară, când toate înfloresc.

De-a lungul văii, există numeroase orașe și sate mici între Krems și Melk. În aceste orașe veți găsi o arhitectură fermecătoare, de la case, primării, biserici și mănăstiri.

Iată câteva dintre locurile pe care trebuie să le vizitați într-o călătorie în Valea Wachau:

Dürnstein

Micul oraș pitoresc Dürnstein, situat pe o curbă în malul Dunării, orașul este într-adevăr un loc fermecător, în ciuda dimensiunilor sale. Puteți trece de la un capăt al orașului la celălalt în mai puțîn de 10 minute, dar sigur nu o să vă deranjeaze să vă petreceți timpul aici.

Dürnstein este, de asemenea, o altă zonă bine cunoscută pentru viticultură, care devine evidentă pe măsură ce treceți pe lângă multe câmpuri cu viță de vie în timp ce intrați în oraș. Puteți găși, de asemenea, o mulțime de produse din caise în oraș, inclusiv gemuri.

Castelul Aggstein

În timp ce Castelul Dürnstein este în ruine, Castelul Aggstein a fost destul de bine restaurat. Castelul se află pe o stâncă îngustă pe malul drept al fluviului, la aproximativ 300 de metri deasupra râului, având o vedere panoramică superbă asupra întregii văi.

În interiorul castelului există o serie de locuri pe care să le vizitați, în afară de diferitele ziduri în ruină și turnuri. Există un muzeu mic care are și o cameră pentru copii, taverna castelului care servește mâncare și băutură. Găsiți, de asemenea, temnițe și o sală de cavaleri în castel. În noiembrie, castelul găzduiește un Festival cu tematica Evul Mediu și o piață de Crăciun.

lrg_dsc02054

Melk

Micul oraș Melk cu o populație de doar 5.000 de oameni, adăpostește poate cea mai mare destinație turistică a întregii regiuni, Stiftul Melk.

Abația Melk poate fi cea mai impresionantă și măreață mănăstire pe care o veți vedea vreodată.

Un tur al mănăstirii merită pe deplin: biblioteca care este un vis pentru iubitorii de carte, pe două nivele, conține cărți legate de piele, în rafturi superbe din lemn. Biserica este incredibilă, împodobită cu aur și marmură.

Există, de asemenea, câteva terase în aer liber care vă permit să vedeți orașul și mai sus de Dunăre. În mod cert, acordați cel puțin o oră să explorați pe deplin această clădire incredibilă. Melk Stift găzduiește, de asemenea, o serie vastă de grădini bine îngrijite și destul de extinse, ce oferă priveliști spectaculoase.

Castelul Schallaburg

Castelul Schallaburg la aproximativ 5 km de Melk, se situează printre cele mai frumoase castele renascentiste la nord de Alpi.

Cu structuri vechi din secolul XI, a fost transformat într-un castel renascentist în secolul al XVI-lea, cu o grădină incredibilă renascentistă.

Grădina istorică mare este un loc de contemplare, un refugiu pentru a te odihni, picnic sau chiar pentru tir cu arcul, fiind locul nostru preferat de relaxare!

lrg_dsc02214

lrg_dsc02224

Castelul Grafenegg

Grafenegg este o combinație unică: un castel istoric cu o scenă futuristă în aer liber plus o școală de echitație și o sală de concerte modernă. Astăzi castelul este un amestec de stiluri, neo-gotic englezesc și porțiuni datând din secolul al XVII-lea. Interiorul are o serie de caracteristici care merită văzute, în special biblioteca, saloanele și Sala Cavalerilor.
Castelul romantic este înconjurat de un parc de 32 de hectare în stil englezesc.

lrg_dsc01904

Abația Gottweig

Mănăstirea Göttweig este un edificiu impresionant într-un loc frumos, dar solitar, aflat pe o suprafață montană, cu vedere la podgoria de vin.

Restaurantul Abbey oferă o terasă cu vedere spectaculoasă asupra văii Wachau.

Cazare

Pentru cazare am ales superba locație ad vineas Gästehaus Nikolaihof-Hotel Garni, 100 euro pe noapte cu mic dejun, situat în orășelul Mautern, aproape de unul din cele două poduri peste Dunăre. Cu o notă de 9.5 pe Booking, ad vineas oferă camere foarte spațioase, cu vedere panoramică asupra văii Wachau, iar oaspeții se pot relaxa la saună, în piscină, sau în grădina cu vedere la vița de vie. Mic dejun excelent, cu produse locale, inclusiv cireșe, capșuni, deserturi de casă și legume din grădină.

Restaurante recomandate:

Restaurantul Nikolaihof, având terasa sub un superb imens bătrân tei. Atmosfera romantică a atins apogeul la lăsarea serii cu bucate proaspete din grădina propie, acompaniat de un pahar de vin, la lumina difuza a lumânărilor.

Restaurantul Florianihof, având de asemenea o grădină superbă, preparatele impecabil prezentate, gustul fiind…fără cuvinte…

lrg_dsc02071

Restaurantul Loibnerhof, unde am mâncat o ciorbă de pește ca nicăieri altundeva:

lrg_dsc01957

Nu a fost restaurant să plecăm dezamăgiți. A fost un concediu culinar adevărat: meniurile cu pește proaspăt din Dunăre, salatele cu legume din grădină, dulcețuri și prăjituri de casă, toate îți depășeau așteptările. DAR, cu un preț. Nu vă așteptați să plătiți ca în Italia, Grecia sau Spania. Aici pentru o masă copioasa lejer lăsai 100 de euro pentru două persoane. Pentru preparatele cu pește, nu găseai local unde să plătești sub 20 euro.

Și unde mai pui că așa ciocolată ca cea făcută la Cafe-Konditorei Hagmann nu am mâncat niciunde(4 euro bucata) :))

Cu părere de rău că nu am stat mai mult am încheiat excursia noastră în Wachau. Recomand valea oricui pasionat de natură, liniște, trasee cu bicicleta, istorie, excursii culinare cu degustare de vin.

Mersul cu mașina între orașe, era o plăcere vizuală: Dunărea pe o parte, viță de vie pe cealaltă, iar drumul foarte bun. Comparand cu defileul Dunării la noi, ce aș putea să spun este că sunt locuri frumoase și la noi, dar aici, toți lucrează ca o comunitate, pentru a oferi turiștilor totul, începând de la cazare, obiective de vizitat, punct de informații, curățenie, brand al locului, mâncare “curată” și proaspătă, etc..

Vă invităm să vizitați și canalul nostru de YouTube, unde am pregătit două vlog-uri din vacanța noastră.

O zi frumoasă,

Andreea

15 thoughts on “Top locuri de vizitat în Valea Wachau, Austria

  1. Pingback: Mosonmagyaróvár – oprire în drum spre Austria – places to go … good things to eat

  2. Pingback: Răsfăţ în Bari! – places to go … good things to eat

  3. Pingback: Mausoleul de la Mărășești – Întru slava eroilor neamului – places to go … good things to eat

  4. Pingback: Castelul Gyula (Gyulai vár) – places to go … good things to eat

  5. Pingback: Skiathos – relaxare absolută! – places to go … good things to eat

  6. Pingback: Unde mai mergem la strand în Ungaria? – places to go … good things to eat

  7. Pingback: Benvenuti a Milano! – places to go … good things to eat

  8. Pingback: Relaxare la Dunăre – Pensiunea Doina – places to go … good things to eat

  9. Pingback: Paris – mon Amour ! – places to go … good things to eat

  10. Pingback: Planuri de vacanţă pe 2017 ? – places to go … good things to eat

  11. Pingback: Idei de vacanţă în Ungaria – Pécs – places to go … good things to eat

  12. Pingback: Budapesta în Februarie – places to go … good things to eat

  13. Pingback: O săptămână în Valencia partea II – places to go … good things to eat

  14. Pingback: Lacul Como – perla Italiei – places to go … good things to eat

  15. Pingback: Tirol, Austria – pe timp de vară – places to go … good things to eat

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.