Top atracții turistice în Budapesta în Februarie

Știu că iarna nu îți vine să ieși niciunde din casă, mai ales să pornești cu mașina la drum, nu ști la ce vreme să te aștepți, poate ninge, poate e îngheț și de ce să te zgribulesti pe străzi, când poți să stai acasă la căldură, nu??

M-am gândit să vă prezint câteva motive bune pentru care nu ar trebui să te resemnezi la gândul “o lăsăm pentru la primăvară…”:

  1. Autostrăzile sunt goale, la propriu, chiar dacă te pornești Sâmbăta.
  2. Este frumos când ajungi la vamă și în fața ta mai sunt doar două mașini, iar în câteva minute îți vine și ție rândul. Aproape că nici nu apuci să scoți buletinele din portmoneu :))
  3. Pe timp de iarnă și în afara sărbătorilor, în majoritatea orașelor, ești ferit de valul de turiști din sezonul estival, ceea ce îți face și ție șederea mai relaxantă, pozele mai frumoase, statul la cozi la obictive mai puțin timp pierdut, spre deloc chiar.
  4. La 5, 6 grade Celsius, ar trebui să fie destul de plăcut pentru plimbare. Iar dacă prinzi și o zi însorită, ești norocos! Personal prefer așa, decât vara, când nu mai știi după ce copac/clădire să te ascunzi de căldură 😦
  5. Cazările sunt evident mai ieftine. Poate aveți un hotel preferat de 4, 5 stele cu vedere la Dunăre care în vară costa 100 euro pe noapte, iar în februarie este la jumătate! Verificați pe booking.com 😉

img_5843

Budapesta este mereu o alegere excelentă pentru cei aflați în vestul țării. Nu ai cum să cunoști orașul nici dacă stai o lună, mai ales un weekend. Așa că nu vă resemnați la gândul că dacă ați fost deja în Budapesta, nu mai are sens să mergeți și a 2-a oară.

Nimic mai fals, deoarece mereu găsești ceva nou de văzut, descoperit, chiar și pentru a 10-a oară când ajungi aici.

Sigur ți-a scăpat ceva de pe listă:

  1. Piața Eroilor

Europe-Hungary-Budapest-Heroes-Square-6227

Piața Eroilor, care marchează capătul bulevardului Andrássy, găzduiește un monument care oferă reprezentări ale celor șapte conducători maghiari, despre care se crede că au condus poporul maghiar din Asia Centrală în bazinul carpatic.

Pe stâlpul central se află arhanghelul Gabriel, care deține coroana maghiară. Clădirile impresionante de pe ambele părți ale pieței sunt galerii de artă.

2. Parcul Városliget

În spatele pieței Eroilor, este parcul Városliget. Parcul orașului este minunat pentru a petrece timp liber și include facilități sportive, băi de înot și un lac cu bărci.

În timpul lunilor de iarnă, lacul este transformat în unul dintre cele mai mari patinoane din Europa.

Vajdahunyad-Castle-with-Boat-Lake-Budapest-May-Ronald-Papp

3. Promenada Dunăre

Acest pasaj al Dunării merge de la Podul Elizabeth până la Podul cu Lanțuri și este perfect pentru cei care doresc o plimbare scurtă, dar interesantă. Promenada de-a lungul Dunării este o modalitate excelentă de a vedea multe dintre cele mai faimoase atracții din capitală.

Privind spre partea Buda a râului, veți vedea Castelul Buda, Statuia Libertății pe dealul Gellert și Bastionul Pescarilor. Pe partea cu promenada a râului te poți bucura de restaurante, cafenele, Piața Szechenyi Istvan și o serie de sculpturi diferite, inclusiv Little Princess.

4. Casa Terorii

Casa Terorii organizează expoziții despre regimurile fasciste și comuniste succesive care au condus Ungaria în secolul al XX-lea. Clădirea în sine este fostul sediu al partidului Fascist Crucilor cu Săgeți, iar clădirea a fost ulterior folosită ca un loc de închisoare și de tortură de către serviciile de securitate a statului din Ungaria.

Pentru mai multe informații: preț, orar, vizitați site-ul lor.

5. Expoziție invizibilă

Expoziția Invizibilă are scopul de a oferi vizitatorilor șansa de a experimenta cum este viața pentru oamenii care sunt complet orbi. Un ghid orb vă va face un tur prin diverse medii create artificial (grădină, supermarket, bar etc.) care se află în camere complet întunecate.

La sosire, vi se va cere să opriți orice sursă de lumină potențială, cum ar fi telefoanele mobile sau ceasurile digitale, astfel încât să nu apară nici o lumină în camere. După expoziție, vă puteți bucura de cină în întuneric, servită de chelnerii orbi, care vă vor ajuta să vă găsiți în jurul mesei.

Pentru mai multe detalii legate de preț și orar, vizitati site-ul lor.

6. Muzeul Aquincum și grădina ruinelor

Aceasta este o mare șansă de a explora o parte din istoria veche a Ungariei. Aquincum era un oraș roman care se afla acolo unde se află astăzi Budapesta. A servit de asemena ca o bază militară importantă în vechiul Imperiu Roman.

În muzeu, puteți vedea diferite relicve romane -> detalii pe pagina lor.

7. Peșterile din Budapesta

Vrei să faci ceva mai aventuros decât vizita obișnuită a obiectivelor turistice? Mergeți la speologie în Budapesta și descoperiți frumusețile naturale subterane.

Budapesta este singura capitală care are peșteri naturale în mijlocul orașului. Capitala Ungariei nu este doar orașul spa-urilor, ci și orașul de peșteri.

Călătoriți prin cel mai lung sistem de peșteri din Budapesta timp de 3,5 ore în Parcul Național Dunărea-Ipoly. Descoperiți izvoarele termale ale Budapestei și bucurați-vă de formațiunile de rocă calcaroase lăsate în urmă de activitatea geologică.

Detalii aici.

8. Budapesta de sus

lrg_dsc01241

Du-te sus în cupola bazilicii Stephen, de unde ai o panorama superbă asupra întregului oraș! Preț: 600 HUF/persoană.

9. Experiențe culinare

Budapesta mulțumește orice gusturi exigente în materie culinară. În scurta noastră ședere, nu am apucat să ajungem la o porție de gulaș, dar cu siguranță data viitoare!

În schimb ne-am delectat cu pește și fructe de mare la restaurantul The big Fish, bucătăria japoneză la restaurant Ramenka, sushi la restaurant Tokio și o delicioasă selecție de preparate vegane la VegaCity!

Și cum tot ce este frumos trece repede, am încercat să vedem și să ne bucurăm de cât mai multe avea să ne ofere orașul, fără să ne lăsăm intimidați de vreme 😉

Ceea ce vă încurajez și pe voi este să nu stați prea mult pe gânduri și nu lăsați monotonia cotidiană să vă acapareze! 😉

Pentru mai multe sfaturi și idei în Budapesta, răsfoiește și postul acesta. Nu ezita să ne vizitezi și canalul de YouTube.

Cu drag,

Andreea!

CITEȘTE ȘI:

Valea Wachau – Austria

Sejur în provincia Alicante – Spania

O săptămână în Valencia partea I

Riga – vacanţă la Marea Baltică

One thought on “Top atracții turistice în Budapesta în Februarie

  1. Pingback: Budapesta – unde mâncăm, cât ne costă? – Cuisine and more

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.