Homefresh – o nouă experiență culinară în Timișoara

Noul concept culinar Homefresh a poposit și în Timișoara!

Și cum mai toți ne confruntăm cu lipsa timpului pentru cumpărături, unde mai adaugi și că de multe ori nu găsești toate ingredientele într-un singur loc, Homefresh s-a decis să ne ajute în privința aceasta.

Sincer până să citesc despre ei, nici nu auzisem de acest concept. Iar dacă la început mi s-a părut ciudat să îți aducă cineva acasă o cutie cu ingrediente proporționate la fix pentru un fel principal de 2 persoane, după ceva vreme eram nerăbdătoare să încerc, pentru că aveau numai reiew-uri bune pe rețelele de socializare.

Ce înseamnă mai exact și ce promit:

 • din lipsa timpului, sau lipsa de inspirație, cei de la Homefresh s-au gândit la tine și îți pregătesc pentru livrare ingrediente alese pentru rețete pe care să le gătești acasă;
 • nu ai nevoie de nici o experiență culinară, deoarece fiecare pachet conține rețeta în pași simpli pentru începători și ai toate detaliile necesare să te ajute să gătești o masă delicioasă;
 • singurele lucruri de care vei avea nevoie: oală, tigaie, cuțit, lingură de lemn/plastic, tocător, lingură și furculiță. În rest tot vei găsi în pachet, inclusiv ulei, mirodenii, sosuri.
 • oferă ingrediente cât mai proaspete, sănătoase și cât mai puțin procesate;
 • rețetele au în jur de 500-800 calorii/porție;

24296490_395668304197664_430508130596235898_n

Săptămânal pe site-ul lor vei găsi  meniul curent cu 4 preparate, dintre care 2 vegetariene/vegane. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de comandă, iar a 2-a zi vei primi acasă cutia cu ingredientele necesare pentru pregătirea meniului ales 🙂

Un mare plus este alegerea orei de livrare, așa nu mai ești nevoit să stai cu telefonul după tine toată ziua, poate vine până la prânz, poate vine după prânz… Iar dacă vrei, poți ridica pachetele din anumite locații Prospero, fără alte costuri de transport.

Transportul costă 10 lei în Timișoara, 17 lei în zonele limitrofe (Dâmbovița, Giarmata Vii, Ghiroda, Giroc, Chișoda, Rudicica), 5 lei dacă comanzi cel puțin 2 pachete, și gratis, dacă le ridici din locațiile partenere Prospero)

O cutie conține ingredientele necesare pentru pregătirea unui preparat la 2 persoane.

Totul este bine gândit și proporționat, astfel încât nu îți mai rămâne decât să tai legumele și carnea și să urmezi pașii din rețetă.

Un alt mare plus este tabelul cu valorile nutrițioanle/porție, atașat fiecărui preparat 😉

img_4858

Fiecare meniu are un timp scurt de gătire, așa că nu trebuie să îți faci griji că vei petrece toată seara în bucătărie. În câțiva pași simpli, chiar și pentru cel mai neexperimentat bucătar, vei fi uimit ce delicios ți-a ieșit 😉

În general, comandam câte 2 pachete într-o zi, pentru că primeam o reducere de 5 lei la transport si puteam prepara cina în 2 seri, alimentele trimise se pot ține la rece cam 48 de ore.

În fiecare săptămână erau disponibile 4 retete, iar mie mi se livrau luni și miercuri, ei făceau 2 transporturi, iar eu aveam de gătit de luni până joi cu HomeFresh. Cred că îi ajutam dându-le comanda duminică seara, iar ei știau ce au de făcut.

Am comandat 8 rețete diferite de la ei si după toată această experiență pot spune că Homefresh m-a obișnuit cu alimente proaspete, alimente de calitate, fiind cea mai bună alegere în cazul în care eu eram la cumpărături. De exemplu e minunat să gătești cu ulei de măsline, plante aromatice proaspete, cum sunt rozmarin, cimbru, salvie, mărar, pătrunjel, în funcție de ce era nevoie la acea rețetă.

Gătitul a fost mult mai usor, fiind pregătit tot ce era nevoie, chiar unele alimente prefierte și vidate. Carnea condimentată aștepta doar să fie gătită. Toate ambalajele trimise de ei se pot recicla.

Vă zic că toate porțiile au fost generoase, puteau chiar mânca 3 persoane, ….nu chiar flămânde 😅 . Clar, nu aș schimba asta!

Recomand să urmăriți pagina lor de facebook, acolo pun rețetele săptămânii și veți vedea și pozele preparatelor, pentru că ei, prima dată, le încearcă și le gătesc, pentru a știi dacă un preparat se gătește rapid și pentru a scrie pașii de gătire cât mai pe înțeles, chiar cu o doză de umor.

Deoarece credem că cei de la Homefresh sunt deschiși la sugestii, ne-am gândit să venim și noi cu câteva propuneri care credem că le-ar aduce un plus atât lor cât și consumatorului:

 • o secțiune pentru prăjituri și torturi, atât cu timp de coacere dar și raw vegane;
 • ar fi frumos să lărgească paleta de meniuri din săptămâna cu încă câteva preparate;
 • să se adauge meniuri pentru familie, de 3 – 4 persoane;
 • rețete simple și delicioase de smoothie-uri și fresh-uri;
 • păcat că în săptămâna 11-15 din decembrie este ultimul meniu Homefresh. Chiar eram curioasă de un meniu recomandat pentru o masă de crăciun sau revelion. Știm cu toții cât de greu este în perioada aceasta să alergi după cumpărături în supermarketuri, iar ideea de a primi acasă pachet cu ingredientele gata porționate ar fi fost o salvare;

Voi ce experiență ați avut cu cei de la Homefresh?

Nouă Homefresh ne-a adus rețete noi, bună-dispoziție și chef de gătit! Am și învățat să gătim ceva nou!

Vă dorim experiențe culinare cât mai diverse!

Andreea și Rodica

CITEȘTE ȘI:

Unde mâncăm în Timișoara (noutăți)

In Thyme – Timișoara

Shizen Sushi Bar Timișoara

2 thoughts on “Homefresh – o nouă experiență culinară în Timișoara

 1. Pingback: Home Fresh – o “prietenie” de durată – Cuisine and more

 2. Pingback: Unde mâncăm în Timișoara (noutăți) – places to go … good things to eat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.