Top atracţii turistice de neratat în Valencia partea II

Fără prea multe introduceri după partea I…zilele următoare în Valencia le-am dedicat vizitării oraşului, plaja, cât am putut, Xativa, Bocairent, Denia şi zona de plajă din Pobles del Sub.

Următoarele atracţii pe lista noastră sunt grădinile Turia şi spectaculosul Oceanografic.

1.  Grădinile Turia

cauce-del-rio-turia-379

Grădinile Turia reprezintă cea mai renumită zonă verde din Valencia.

Acestea oferă turiştilor şi localnicilor un loc minunat pentru a se relaxa, dar şi pentru a face exerciţii fizice: mersul pe jos, ciclism, yoga … veţi vedea oameni care fac tot felul de activităţi.

Nu mai puţin de 9 km înconjoară centrul oraşului cu verdeaţă.

Sfat: încălţaţi-vă comod pentru că aveţi muuult de mers!

2. City of arts and sciences

Dacă veniţi în Valencia, o vizită la Oraşul Artelor şi Ştiinţelor este un must. Lucrările arhitectului valencian Santiago Calatrava şi mai multe clădiri ale sale au devenit icoane în oraş. Este un complex de agrement ştiinţific şi cultural, care acoperă aproximativ doi kilometri din fosta albie a râului Turia.

Veţi avea nevoie de bilete pentru a intra în Hemisfèric, Muzeul de Ştiinţă şi Oceanogràfic, şi le puteţi cumpăra separat sau combinat pentru clădirile pe care doriţi să le vizitaţi cel mai mult.

This slideshow requires JavaScript.

La pas uşor prin grădinile Turia, se ajunge direct la centrul cultural “City of Arts and Sciences”, format din:

Oceanografic:

Cel mai mare acvariu din Europa. Cu şapte medii marine diferite, în care pot fi văzute aproape 45 000 exemplare din 500 de specii diferite, cum ar fi delfini, belugă, moluşte, leii de mare, pinguinii şi rechinii. Nu rataţi expoziţia care are loc zilnic în delfinariu. Rezervaţi cel puţin o jumătate de zi pentru călătorie.

oceanografic-valencia

Hemisferic:

Hemisfèric este un cinematograf digital 3D, cu un ecran imens de 900 metri. Câteva filme sunt rulate zilnic, în principal, documentare educaţionale de cel mult 45 de minute, care sunt potrivite pentru toate categoriile de public. Veţi primi o pereche de ochelari 3D, permiţându-vă să schimbaţi limba de afişare. Dacă călătoriţi cu copii, există de obicei și un film orientat pentru copii o dată pe zi.

Opera Palau de les Arts Reina Sofía:

Dacă sunteți iubitori de muzică, atunci Palau de les Arts este locul potrivit pentru dvs. în Orașul Artelor și Științelor. Din octombrie până în noiembrie, programul său include operă, concerte și balet.

valencia-premium-opera-house-main-auditorium-performance

The Umbracle:

Umbracle este o grădină imensă, cu acces deschis, care acoperă mai mult de 17.000 de metri pătrați, unde puteți să vă plimbați și să vă bucurați de plantele mediteraneene tipice și de sculpturile contemporane. Terraza Mya își deschide porțile noaptea în lunile de vară, unde puteți savura o băutură sub lumina lunii. Parcarea publică a Orașului de Arte și Științe este situată chiar sub Umbracle.

A72F8688-3621-4AC5-87EC-DFA6D778D4B8

3.  Piața centrală din Valencia

Este considerată cea mai veche piață alimentară din Europa. Cu 400 de standuri interioare, este cea mai mare piață alimentară acoperită de pe continent(8.000 de metri pătrați).

Piața este o sărbătoare pentru simțuri, cu produse proaspete, de înaltă calitate, variind de la o multitudine de fructe de mare, carne, legume și fructe din fermă, incluzând faimoasele portocale din Valencia. Există, de asemenea, numeroase cafele și patiserii printre numeroșii furnizori.

Este frumosă și bine amenajată din punct de vedere arhitectural, făcând cumpărăturile o plăcere.

1200px-Mercat_façana5

4.  Xativa

După câteva zile petrecute în oraş, simţi nevoia să te desprinzi de agitaţie şi să te îndrepţi către superbele locuri din Comunitatea Valenciană.

Primul pe listă a fost Xativa, la 55 km de Valencia. Xativa este perfect de vizitat la sfârşit de septembrie. Un motiv ar fi vremea excelentă pentru a urca până la castel fără să îţi iasă limba de un cot de la căldură, dar în această perioadă a anului, turiştii sunt puţini şi ai toate străduţele şi priveliştea pentru tine 😉

Un bilet cu trenul dus costă 4.25 euro, pe o durată de aprox. 40 minute.

This slideshow requires JavaScript.

Răspândit de-a lungul vârfului unui deal și vizibil de la distanță de kilometri, Castelul Xàtiva impresionează în primul rând prin dimensiunea sa.

Pentru un bastion defensiv, este locul perfect. Romanii au fost primii care au stabilit o fortificare aici, dar acest deal a fost râvnit de toți conducătorii care au trecut vreodată prin regiune.

Vizitarea Castelul Xàtiva este un proiect epuizant și consuma mult timp. În primul rând, trebuie să urcați pe un deal abrupt pentru a ajunge la poarta de intrare … și apoi începe distracția. Indiferent dacă vă întoarceți spre vest pentru a explora orașul mai mic Castillo Menor sau spre est pentru Castillo Mayor, vă așteaptă o altă urcare rigidă :))

După ce ați explorat ambele castele, veți avea nevoie disperată de băuturi răcoritoare. Dar nu va trebui să cautati departe dacă alegeți restaurantul Mirador del Castell, lângă poarta de intrare.

5.  Bocairent

O altă bijuterie ascunsă a Comunității Valenciene, aș spune. Bocairent este un superb orașel la 95 km de Valencia care merită din plin o vizită.

Nu numai că este unul dintre cele mai frumoase sate din Spania, dar are, de asemenea, o mulțime de situri istorice unice pentru a explora, cum ar fi cartierul istoric, peșterile maurice, peșterile de gheață, fântânile și podurile , biserica parohială … În timp ce mergeți pe străduțele din Bocairent, fiecare colț este atât de frumos încât o ajungeți să faceți mii de poze.

This slideshow requires JavaScript.

Peșterile maurii sunt un grup de peșteri artificiale cu deschideri ca niște ferestre.  Cuprinde peste 50 de ferestre cu acces la un număr egal de camere, distribuite pe 3-4 niveluri diferite.

covetes-dels-moros-bocairent-4

Centrul vechi este un sit de patrimoniu artistic-istoric. O plimbare de-a lungul străzilor din Bocairent (folosind încălţămintea potrivită) va dezvălui colţuri ascunse de o mare frumuseţe. Nu mai este nevoie de cuvinte aici…

6.  Denia

Denia este un oraș minunat de aproximativ 30.000 de locuitori la 100 km de Valencia, cu multe lucruri distractive de văzut și de făcut.

În fiecare an, Denia este unul dintre orașele din Costa Blanca, care primește steagul albastru al Uniunii Europene, pentru că are unele dintre cele mai bune și mai curate plaje din Europa.

8BEFE675-5B68-4996-BA4D-33B44767568EB16369B3-6CFF-4C74-A0B0-0C50510E538BEUROPEMEDITERRANEANSPAINCON_ESPCOSTABLANCADENIARES_002001

Un alt lucru distractiv de făcut în Denia este vizitarea Castelul Denia. El datează din secolele al XI-lea şi al XII-lea. Astăzi, deşi o parte din castel a fost distrus în timpul războiului spaniol de succesiune, este încă un loc minunat de a vizita, pentru a admira arhitectura şi pentru a vedea priveliştea uimitoare. De asemenea, este uşor accesibil din centrul oraşului. Taxa de intrare este de 3 euro pentru adulţi.

This slideshow requires JavaScript.

Denia este unul dintre cele mai drăguţe oraşe pentru o pauză la una din multele cafenele, restaurante şi baruri. Veţi găsi o multitudine de alegeri excelente aici, fie că sunteţi în căutarea unei cafenele, prânz sau cină, o plăcintă de mere sau prăjituri.

3DDC7F8F-DCAF-44FF-A0B3-C8CFCE9377EC

7.  Pobles del sud

La Albufera, situată la 10 km de Valencia, este unul dintre locurile turistice preferate pentru cei care vizitează oraşul. Este o lagună de coastă, separată de mare de o limbă de pământ.

parc-naturel-de-lalbufera

Albufera de Valencia este una dintre cele mai reprezentative şi valoroase zone de coastă ale Comunităţii Valenciene, în măsură în care în 1986 a fost declarată Parc Natural. Valoarea sa pentru mediul înconjurător este extrem de importantă, deoarece aici locuiesc specii pe cale de dispariţie.

A163EC49-6039-4A53-8587-8DF12DDFA361

Un superb cartier de case de vacanţă şi apartamente se întinde la ieşire din Valencia pe o distanţă de 15 km pe lângă mare. Aici nu sunt turişti, nu este agitaţie, plaja este doar a ta, încât te bate un puternic gând să te muţi aici, mai ales pe timp de iarnă în România 🙂

Şi cum nu am putut să îmi astâmpăr curiozitatea asupra pieţei lor imobiliare, am căutat cât ar costa o chirie într-un apartament cu ieşire la plajă şi vedere la mare, aproape de oraş. După un search pe google, se pare că o chirie într-un apartament cu vedere la mare, 3 dormitoare, parcare inclusă, 85 m pătraţi utili, complet utilat, în comunitate păzită, costă 600 euro 🙂 Link aici.

Pe idealista.com vă puteţi face o idee de preţuri pentru cazare în oraş dar şi lângă plajă, cu parcare inclusă.

8. Prânz și cină cu cardul Restopolitan

Cum am menţionat şi în alte excursii ale noastre, noi cu drag am folosit zilnic cardul restopolitan, care ne oferă deosebita plăcere să plătim pentru jumătate din masa de prânz sau cină.

Adică?? Prin cardul restopolitan(detalii și preţ aici), practic rezervi masa la un restaurant, alegi ce vrei să mănânci din meniu iar la final plăteşti doar felul principal mai scump. Aşa am reuşit să ne delectam cu paella, fructe de mare, peşte, la fiecare masă 😉

9. Note de final…

Ultimele recomandări ar fi:

  • Valencia merită vizitată primăvara sau toamna târziu. Mai degrabă aş alege toamna că să prinzi şi apa mării încă numai bună pentru baie
  • Beţi zilnic câte un orange juice, mâncaţi mango, smochine, kaki, pentru că cele luate din supermarket-urile de la noi sunt zero 😉
  • Sangria la fiecare masă pentru un sejur de neuitat este un must! :))
  • Încercaţi paella. Deobicei paella se serveşte pentru 2 persoane şi recomand să fiţi puţini flămânzi, pentru că altfel, porţia fiind imensă, o să cereţi la pachet restul, sigur!
  • Am întâmpinat de multe ori greutăţi în a comunica în engleză. Ori nu ştiu limba, ori nu vor să îţi răspundă în engleză şi vorbesc tot în spaniolă, aşa că nu strică să vă aduceţi aminte câteva cuvinte uzuale din perioada în care urmăreaţi telenovele :))
  • Şi cel mai important sfat: MARE, PLAJĂ, RELAXARE, SANGRIA, PLIMBĂRI LUNGI, AEROSOLI CÂT CUPRINDE!!!

Ne auzim în curând cu impresii din Alicante!

Cu drag,

Andreea

CITEȘTE ȘI:

Valea Wachau – Austria

Sejur în provincia Alicante – Spania

O săptămână în Valencia partea I

Riga – vacanţă la Marea Baltică

2 thoughts on “Top atracţii turistice de neratat în Valencia partea II

  1. Pingback: Sejur în provincia Alicante – Spania – places to go … good things to eat

  2. Pingback: O săptămână în Valencia partea I – places to go … good things to eat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.