Lacul Balaton – marea Ungariei

Lacul Balaton, la 135 km de Budapesta, este considerat a fi resortul preferat pe timp de vară; “marea” ungurilor cum i se mai spune, este locul unde toţi membrii familiei vor găsi ceva de făcut, fie că este vorba de scăldat, boat sailing, călărie, jucând golf sau participând la o degustare de vinuri.

Un drum din Timişoara nu ar trebui să dureze mai mult de 4 ore, în condiţiile în care se merge doar pe autostradă 😉

Vă prezentăm câteva activităţi pentru un sejur de câteva zile la Balaton:

1. Cetatea Szigliget

1363195889_0!!-!!Szigliget Castle

Este localizată în partea de nord a lacului, în oraşul Szigliget, care găzduieşte unul dintre cele mai înalte castele din Ungaria.

Înălţimea castelului trece de 240 metri şi găzduieşte o cetate medievală construită în jurul secolului al XIII-lea. Ceea ce se vede astăzi sunt ruinele castelului care proteja regiunea de invaziile tătarilor şi ocupaţiile turceşti.

2. Héviz Spa

heviz_1

Este un hotspot pentru tratamentele de relaxare şi minerale în toate regiunile Balcanilor şi Europei Centrale. Împrăştiate peste zona lacului Balaton, izvoarele minunate, la număr peste 1.000, sunt celebre pentru puterile lor medicinale. Héviz este unul dintre cele mai populare şi oferă o întreagă gamă de tratamente şi programe diferite.

Mai multe detalii pe pagină lor -> -> link.

3. Vineria Ikon

kezdo009070161080_083c08f4fe_b

Vinăria Ikon este situată în satul Radpuszta, unde de mai multe secole podgoriile aparţineau mănăstirii Tihany.

Este condusă de János Konyári şi de fiica sa, Borbála, care este una dintre puţinele vinificatoare de sex feminin din Ungaria.

Ikon-urile de 39 hectare produc Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah şi Pinot Noir.

4. Siófok

121181713

Şiófok este un oraş pe malul sudic al lacului Balaton.

Se mai numeşte şi capitala Balatonului, pentru că aici puteţi găsi cele mai bune cluburi de noapte şi discoteci în timpul verii, de aceea Şiófok este locul preferat al celor care vin la Balaton pentru a se distra şi a petrece împreună cu prietenii.

5. Închirierea unei bărci cu palete

Balaton

Dacă vizitaţi Balaton, nu uitaţi să închiriaţi o barcă! Este disponibil la fiecare plajă din Balaton şi este o modalitate excelentă de a petrece timpul în mod activ în timpul vacanţei. Nu este nici măcar scump, de obicei numai 600-700 HUF / oră (8-10 ron).

6. Închirierea unei bărci sau yacht

Pentru cei care doresc să navigheze o zi întreagă pe lac există varianta închirierii unei bărci sau yacht. Preţurile pornesc de la 80 euro pe zi -> -> link.

7. Călărie

ötös20

Rádpuszta este un sat foarte mic – are doar 150 de locuitori – între Balatonszemes şi Balatonlelle, la 3 km distanţă de Balaton. Dar puteţi găsi aici un han, o arenă de echitaţie şi cea mai mare cramă din sudul Balatonului pe o suprafaţă de 7 ha.
Centrul de echitaţie oferă o mare varietate de programe atât pentru tineri, cât şi pentru cei în vârstă. Turiştii pot vizita grajdurile şi pot învaţa despre creşterea cailor. Printre cai se numără şi campioni mondiali.

Complexul este deosebit de interesant pentru copii. Există un loc de joacă şi pot întâlni măgari, ponei, oi, vaci, capre şi câini.

Intrarea este gratuită.

8. Cazare

Dacă vă gândiţi la mini vacanţa de 1-5 iunie, pe booking.com preţurile pentru o cameră dublă încep undeva de la 128 euro pe 4 nopţi cu mic dejun.

Recomandăm hotelul Lido, de 3 stele, care se află pe promenada animată Petőfi din oraşul Şiófok, chiar lângă plaja lacului Balaton: cameră dublă la 153 euro pe 4 nopţi cu mic dejun, cameră cu balcon şi plaja privată a hotelului.

Cred că sunt suficiente activităţi pentru un sejur de câteva zile, mai trebuie să ne şi relaxăm puțin la soare, nu? 😉

Concediu plăcut vă urează:

Andreea

Hévíz_1

Heviz Spa

One thought on “Lacul Balaton – marea Ungariei

  1. Pingback: Lacul Balaton – marea Ungariei — places to go … good things to eat – loredana cuceu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.