Răsfăţ cu fructe de mare la Restaurant Sabres

Încă de când şi-au deschis porţile în 2006, restaurantul Sabres este un local cu renume în Timişoara, fiind cel mai cunoscut pentru bunătăţile pescăreşti din oraş.

Cu ocazia concursului Sabres Foodie, am fost fericitele câştigătoare ale premiului II, constând într-un voucher în valoare de 300 ron!

Ne-a fost clar că urmează un răsfăţ cu fructe de mare, pe cinste!

Am fost primite cu mare căldură şi imediat plăcut surprinse de noul look al restaurantului.

img_8168

Culori mult mai calde, mai plăcute, şi un design fresh.

Meniurile au primit şi ele un upgrade. Tableta este noul trend în materie de meniuri, aşa ai mult mai uşor acces la informaţii despre preparate, poze, gramaj, timp de preparare:

img_8169

Găsești chiar și sugestii de vinuri pentru preparatele vizualizate. O idee minunată !

S-au păstrat şi meniurile clasice, fiind adăugate multe preparate noi:

img_8170

La aperitiv am ales un platou cu mezeluri şi brânzeturi însoţit de pâine cu parmezan şi pătrunjel. (45 ron + 10 ron)

img_8036

A fost alegerea perfectă pentru un antreu. Nu cred că ai cum să dai greş cu un astfel de platou, indiferent de ocazie 😉

Felul principal a fost rezervat în totalitate pentru pește şi fructe de mare:

  • Fructe de mare la cuptor cu lămâie şi usturoi – 49 ron
  • Tagliatele cu ton şi rucola – 45 ron
  • Saganaki cu fructe de mare – 49 ron
  • Fritto Misto (calamari, caracatiţă, creveţi) – 45 ron

img_8039

Porţii generoase, gustoase, cu greu reuşeai să îţi termini farfuria.

A fost pentru prima oară când am încercat tonul proaspăt şi am fost plăcut surprinsă de consistenţa cărnii, fiind foarte săţioasă, cu o structura mai tare şi fărâmicioasă.

Fructele de mare la cuptor cu lămâie și usturoi e unul din preparatele noi adăugate de Restaurantul Sabres. Un gust excelent, poate cea mai bună alegere de a mânca fructe de mare proaspete și cu puține calorii în același timp. Gustul de usturoi și de lămâie accentua și mai bine gustul fructelor de mare. Un preparat reușit!

Fructe de mare la cuptor cu usturoi și lămâie

Am auzit chiar în rândul prietenilor și a cunoscuților că dacă au poftă de un Fritto Misto, aleg Restaurantul Sabres pentru că au garanția că fructele de mare sunt proaspete și bine gătite. 

Rodica a reîncercat acest preparat, Fritto Misto, având același gust minunat, ajutat de sos și de zeama de lămâie, care dă o notă de prospețime fructelor de mare prăjite. Merită să nu mai ții cont de calorii (măcar uneori), pentru că știți și voi că tot ce e prăjit are o aromă și mai intensă! O idee bună ar fi să împărțiți acest preparat cu prietenii și să mai adăugați o garnitură.

Fritto Misto

This slideshow requires JavaScript.

Pentru desert, de data aceasta am optat pentru un Mousse de banane cu mentă (15 ron), desertul Sabres (18 ron) şi Tortino de ciocolată neagră şi îngheţată de lămâie (18 ron).

This slideshow requires JavaScript.

Mousse-ul de banane, este o porţie cât pentru 3 persoane 😱, fiind foarte dulce, cremos şi destul de greu pentru un desert la cină 🙂 Îi lipsea o notă în plus de prospeţime (frunzuliţele de mentă fiind insuficiente) sau o textură diferită, cum are desertul Sabres.

Desertul Sabres

În schimb ne-am bătut pe Tortino de ciocolată neagră şi îngheţată de lămâie, declarând ca fiind cel mai bun desert al serii!! Îngheţata de lămâie a fost senzaţională în combinaţie cu ciocolată neagră. Ceva simplu și bun!

Recomandăm Sabres pentru un ospăţ cu iz mediteranean, cu preparate pescăreşti de soi asezonate cu mirodenii fine şi sosuri seducătoare.

Iar acum că a venit sezonul teraselor, nu ezitaţi să rezervaţi o masă în grădina amenajată pentru o evadare din agitaţia oraşului. În zilele de joi, vara, când vremea-i prietenoasă, terasa te întâmpina cu ritmuri clasice, de cafe concert.

Îi găsiţi aici -> -> http://www.sabres.ro

Alte postari cu poveşti amuzante la Sabres găsiţi tot pe pagina noastră:

 

O zi frumoasă!

Andreea şi Rodica

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s