Idei de vacanţă în Ungaria – Pécs

Oraşul Pécs este unul dintre cele mai mari oraşe din Ungaria şi reşedinţa judeţului Baranya.

Este situat la 200 km de Budapesta şi la 350 km de Timişoara.

Cu numai 160 000 de locuitori, Pécs a fost una din capitalele culturale din anul 2010.

De văzut în Pécs:

1. Catedrala

8855400005_dae3ba0b6a_k

Catedrala este un simbol al istoriei Ungariei. În secolul al 16-lea a fost transformată într-o moschee turcească; în cele din urmă a fost proclamată încă o dată ca fiind un lăcaş de cult creştin. Catedrala, are patru turnuri de 60 de metri, fiind unul dintre cele mai impresionante clădiri din Pécs.

2. Moscheea Pasha Qasim

Régi_török_dzsámi_(18015._számú_műemlék)_3

Construită între 1543 şi 1546, această clădire impresionantă a fost creaţia Pashei Gazi Qasim după ocupaţia turcească din Ungaria în secolul al 16-lea. Din 1868 aceasta a fost folosită pentru cultul creştin, care a dus la renovări interioare pentru a se potrivi. Vizitatorii pot găsi chiar şi poezii din Coran scrise pe pereţi. Aceasta este o clădire cu adevărat unică, deoarece încorporează simboluri atât creştine cât şi design islamic, aşa cum este prezentată prin simboluri combinate: semi-luna şi crucea din partea de sus a cupolei.

3. Strada Király

3551639

Strada Király se găseşte în inima oraşului Pécs. Fiind o zonă foarte populară în oraş, acesta este un loc minunat pentru a o vizita şi este plină de magazine elegante şi cafenele. Înconjurată de clădiri în stil baroc, strada Király este aproape de principalele atracţii din Pécs, cum ar fi Teatrul Naţional şi o fostă mănăstire.

4. Baia Pashei Memi

This slideshow requires JavaScript.

Demolată în 1880, baia Pasheo Memi este cea mai veche supravieţuitoare a băii turceşti din Pécs. Aceasta este deschisă publicului, pentru a introduce o expoziţie de artefacte.

Deşi folosită ca o casă de locuit în stil baroc, după 1880, acest sit a fost excavat în anii 1970. Astăzi, există o serie de zone vizibile pe sit, cum ar fi reconstrucţia parţială a zonei de baie precum şi pereţii zonei de spa.

5. Piața Szechenyi

szechenyisquare4

Aceasta este piaţa principală din oraşul istoric Pécs. Este destinaţia pentru frumoasa Primărie şi Biserica parohială. Piaţa este de asemenea centru pentru multe alte monumente dintre care cele mai populare includ Moscheea Pashei Kassim, Prefectura, The Nador Hotel, Biserica Fatebenefratelli, etc. Statuia lui Janos Hunyadi este, probabil, cel mai important reper al oraşului şi este inima acestei pieţe. De asemenea, este şi cel mai popular loc de întâlnire pentru localnici.

6. Cazare

O idee minunată de concediu ar fi mini vacanţă 1-5 Iunie, iar pe booking.com, cu toate că este deja rezervat în proporţie de 87%, încă se mai găsesc cazări începând de la 116 euro pe 4 nopţi. O alegere insiparata ar fi acest apartament situat central, la ~ 40 euro pe noapte.

Pentru o scurtă plimbare cu maşina dar şi schimabre de peisaj cu iz mediteranean, granița cu Croaţia este la nici 50 km de Pécs.

Mai jos vă las o selecţie de poze din frumuşelul oraş Pécs dacă nu v-am convins până acum 😉

This slideshow requires JavaScript.

Alte postări utile:

O zi frumoasă!

Andreea

CITEȘTE ȘI:

Valea Wachau – Austria

Sejur în provincia Alicante – Spania

O săptămână în Valencia partea I

Riga – vacanţă la Marea Baltică

One thought on “Idei de vacanţă în Ungaria – Pécs

  1. Pingback: Idei de vacanţă în Ungaria – Pécs — places to go … good things to eat – loredana cuceu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.