Planuri de vacanţă pe 2017 ?

După o iarnă luungă, în care cu greu ai ieşit din casă, iată că se arată din nou soarele, zilele cresc văzând cu ochii, iar pe zi ce trece este tot mai cald!

Aşa că, vă întreb, CE PLANURI DE ESCAPADE, AVEŢI PE 2017 ??

nature-lock-lake-tree-budapest-park-budapest-hungary-vaydahunyad-boat-people

Budapesta

În decursul perioadei următoare, ne-am gândit să vă împărtăşim pe rând, din planurile noastre pe perioada călduroasă a anului 😉 Începând de la scurte ieşiri de o zi, la planificarea unui concediu de o lună!

Astăzi vă prezentăm idei pentru o zi în Szeged, Ungaria:

Dacă stai în vestul ţării, este uşor în weekend să “te arunci” peste graniţă la vecinii unguri, aşa că începem cu frumuşelul oraş Szeged, la 2 ore de Timişoara.

O zi în Szeged

1. Puţini poate ştiţi, dar pe lângă renumitul parc acvatic Aqua Polis, Szeged deţine cea mai mare grădină zoo din Ungaria! Pe o suprafaţă de 45 de hectare, este de asemenea şi cea mai tânără grădină zoologică a Ungariei, fiind deschisă din anul 1989. Preţuri şi program, găsiţi  aici.

tourinform_papaszemes_pingvin_latvanyetetes

2. Superba grădină botanică. Link pentru program şi preţuri aici.

 

This slideshow requires JavaScript.

3. Zona centrală care este complet pietonală, perfectă pentru plimbări:

 

This slideshow requires JavaScript.

4. Biserica Votive, dedicată în 1930, în memoria victimelor marelui potop din 1879; aceasta este un amestec de stiluri arhitecturale diferite. Interiorul pare mai mic decât s-ar crede de la vizualizarea din afară. Nu trebuie ratat dacă sunteţi în Szeged.

Încercaţi să o vizitaţi în timp ce este soare, astfel vitraliul se vede cel mai frumos!

szeged_dom_ter (1)

5 Pantheonul Naţional: statuiile a mai mult de 100 de notabili, care rulează de-a lungul unei arcade în jurul a trei laturi ale Domului tér(piaţă) – este un curs intensiv în arta maghiară, literatură, ştiinţă şi istorie.

The-Pantheon-of-Szeged-©kissro

6. Dacă tot suntem în centru, nu ne oprim şi la o prăjitură sau îngheţată?

Cea mai populară, cofetăria A Capella, poziţionată fix în centru. O întreagă selecţie de prăjituri, torturi şi îngheţată, făcute de unul dintre cei mai populari cofetari din Szeged. Pentru cei cu diabet, se găsesc şi produse sugar-free.

7. Ştiu că prăjitura nu se mănâncă înaintea prânzului, dar, nu puteam pleca din Szeged până nu mâncăm o porţie de Gulaş, aşa-i??

Ştim exact locaţia perfectă pentru cel mai bun gulaş la ceaun. Restaurantul Halaszcsarda este la scurtă distanţă de Szeged, iar review-urile de pe Trip Advisor îl recomandă pe deplin. Meniul restaurantului în română îl găsiţi aici, iar preţurile la o porţie de gulaş încep de la 1100 HUF. Bon appetit!

 

This slideshow requires JavaScript.

8. Dacă vă simţiti prea bine şi parcă aţi mai sta o noapte, preţurile la cazare pe noapte nu sunt scumpe deloc. Pe site-ul Booking, în cea mai apreciată zonă din oraş, preţul pe noapte începe de la 24 euro, iar la un hotel de 4 stele în centru – 34 euro pe noapte 😉 Să vă ajute să vă faceţi o idee, am ales perioada 22-23 aprilie -> prețuri.

Cred că aveţi destule activităţi pentru a umple o zi, chiar două, aşa că tot ce vă mai lipseşte este o zi cu soare, maşina nu uitați buletinul!!

Cu drag,

Andreea

CITEȘTE ȘI:

Valea Wachau – Austria

Sejur în provincia Alicante – Spania

O săptămână în Valencia partea I

Riga – vacanţă la Marea Baltică

One thought on “Planuri de vacanţă pe 2017 ?

  1. Pingback: Planuri de vacanţă pe 2017 ? — places to go … good things to eat – loredana cuceu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.