Pensiunea Schwabenhaus

Pensiunea Schwabenhaus, situată la 35 km de Timișoara, în comuna Sandra, este un loc ancorat în istoria şvabilor bănăţeni. Pensiunea oferă servicii de cazare, restaurant şi cramă.

15591130_1822509751340089_142227462726859789_o

Restaurantul serveşte preparate tradiţionale româneşti şi şvabe, iar Crama încântă cu unele dintre cele mai bune băuturi şi vinuri din regiune.

Este o locaţie frumoasă, în deplină linişte, perfectă pentru o ieşire la sfârşit de săptămână. Noi am ajuns aici, într-o zi, nu tocmai foarte călduroasă, dat fiind şi numărul redus de meseni.

This slideshow requires JavaScript.

Cu drag am fost invitaţi în incinta restaurantului.

La prima impresie, parterul restauantului diferă destul de mult de etajul 1. La parter atmosfera este mult mai familială, îmi imaginez aici un prânz în familie Duminica…

img_7514
Parter
img_7509
Etaj

img_7513

Pe când la etaj, atmosfera este mult mai rustică, toate mesele au în dreptul lor geam cu vedere şi fiecare masă este ca un separeu.
Am fost plăcut surprinşi de preparatele bio, aici găsiţi legume ‘cu gust’, brânzeturi, mezeluri de casă, deserturi de casă, specialităţi din vânat.

This slideshow requires JavaScript.

Aşa că am început cu o ‘gustare’ din cârnaţi uscaţi de căprioară extrem de gustoşi, pe care, la un moment, îi mâncam ca pe chipsuri, având o consistență uşoară.

img_7511
Cârnați de căprioară – 18 ron

Ca fel principal am ales Gulaş vienez – 28 ron şi Şniţel Schwabenhaus –29 ron cu legume la grătar – 14 ron.

img_7512

Cum am spus şi mai sus, suprinderea a fost mare: să primeşti o porţie de legume la grătar şi chiar să aibe gust :))

Gulaş-ul extrem de bun, chiar dacă a fost doar cu carne, în comparaţie cu cel unguresc care mai conţine găluşte şi cartofi.

Desertul a fost o noutate surprinzătoare, Kaiserschmarn11 ron, care se traduce: ‘clătita ruptă a împăratului’. Exact asta şi este, o clătită ruptă, pudrată cu zahăr şi dulceaţă deasupra.

img_7515
Kaiserschmarn – 11 ron

Este o nebunie de desert, care are şi o istorie interesantă…îşi datorează, se pare, existenţa dintr-o încercare mai mult sau mai puţin reuşită a bucătarului şef de la Curtea Austriacă de a prepara un desert uşor, pe placul lui Elisabeth de Bavaria, care avea o preocupare excesivă pentru silueta proprie şi ca urmare a refuzat să se atingă de el, dar în schimb, a fost foarte apreciat de cu totul altcineva, devenind de atunci desertul preferat al lui Franz Josef.

O reţetă extrem de simplă şi delicioasă, pe care vă invit să o încercaţi. Am găsit o reţetă drăguţă şi uşoară aici.

img_7499

Am avut parte de o după-amiază reuşită, unde ne-am bucurat de un prânz în tihnă, alături de o cănuţă de ceai de sunătoare 😉 Frumos, frumos !!

De reţinut este că: Pensiunea Schwabenhaus este o locaţie deosebită în peisajul turistic românesc, o pensiune care îşi doreşte să satisfacă şi cele mai exigente cereri ale clienţilor, motiv pentru care este ideală pentru evenimente: conferinţe, sesiuni de teambuilding, degustări de vin, nunţi, botezuri.

This slideshow requires JavaScript.

Pentru mai multe poze şi detalii, vizitaţi aici pagina lor de facebook.
Ne încântă să găsim astfel de locuri, pline de istorie, atmosferă şi mâncare bună!

O zi însorită!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s