Degustare de Vin – la Homemade

Evenimentul Wine Tasting la restaurant Homemade a picat la fix anul acesta, având în vedere că anul trecut în aceeaşi perioada ne-am sărbătorit aici cererea în logodnă.

Meniul destul de promiţător pentru seară, Crama Cotnari având să ne încălzească spiritele:

img_7203

Restaurantul a fost în totalitate rezervat pentru eveniment.

Homemade ne-a întâmpinat cu aceeaşi atmosfera călduroasă şi vintage.

img_7167img_7163img_7138

Masa era interesant aranjată pe o uşa din lemn, dar destul de incomod când mâncai deoarece nu stătea fixă farfuria.

Primul fel servit a fost Salata Caesar cu bacon şi pui. A fost o îmbinare perfectă cu vinul Grasa de Cotnari.

img_7164
Salata Caesar cu bacon și pui

Extraordinar de bună salata, având în vedere că nu sunt o Salad Lover când ieşim în oraş. Carnea de pui perfect rumenită şi condimentată. Şi pe cât de bună a fost am ales să nu mănânc tot, ca să fie loc şi pentru restul preparatelor :))

Mare greşeală, pentru că fiecare fel venea cam după o oră (Ceea ce a însemnat că am stat 4-5 ore în total!!! DA!).

Dar la Risotto cu creveţi şi baby spanac a început seara, pentru că am fost serviţi cu Tămâioasă de Cotnari, un soi foarte aromat, cu un parfumul deosebit, iar gustul se intercalează cu fructe de mango, pere şi urme de pepene galben. Perfect pentru Doamne!!

img_7165
Risotto cu creveti și baby spanac

Foarte gustos şi cremos risotto-ul, parmezanul ras deasupra îi adauga o notă sărată şi cheezy 😀 Doar că mi s-au părut cam puţin creveţi în farfurie…3-4 maxim.

Înainte de somon am fost serviţi cu Busuioacă de Cotnari, un vin rose, sec, deosebit, dar consider că este mai pe gustul Domnilor. Eu am rămas fidelă Tămâioasei!

img_7168
Somon teryaki cu piure de dovleac și mango

Un mare DA şi pentru acest preparat. Ridichea adaugă o notă fresh piureului de dovleac. Somonul perfect preparat şi delicios, iar gustul uşor de mango a fost senzaţie!
În momentul acesta eram deja de 3-4 ore, iar vinul a curs în pahare neîncetat! Foarte amuzant să vezi oamenii la început, tăcuţi, retraşi, iar după cine ştie câte pahare de vin doar râsete şi gălăgie :))

Nota de rezistenţă a venit la sfârşit cu sufleul de ciocolată şi îngheţată homemade de vanilie! Dar nu ar fi fost nimic fără Feteasca Neagră!! Un vin, cred, îndrăgit atât de Domni cât şi de Doamne.

img_7170
Sufleu de ciocolată cu înghețată de vanilie

Sufleul de ciocolată era aranjat cromatic pe pat de piure de mango. Pe cât sună de delicios, a fost şi de bun în realitate 😉

Iar ultimul vin prezentat a fost special lăsat la final, Feteasca Neagră, un vin roşu sec, în care resimţeai uşor, note de prune uscate uşor afumate, cireşe negre, vişine mature, mure, afine şi coacăze negre.

Nu pot să zic decât AŞA DA, întregului meniu şi eveniment. Domnul care ne-a servit şi prezentat vinurile merită notă 10+! Vinul a curs râuri râuri în pahare :))

La final am fost extrem de fericiţi să aflăm că în zona noastră (Girocului) se află un magazin aproape, de unde putem cumpăra vinurile Cramei Cotnari, deoarece aceste vinuri prezente la eveniment nu se găsesc în supermarket-uri. Aici găsiţi adresa şi site-ul de care vă vorbesc.

Eu ştiu deja ce am să aleg: Tămâioasă Românească şi Fetească Neagră.

Foarte încântaţi de eveniment, având în vedere că a fost prima oară când am participat la o degustare de vinuri.

La final închin un pahar în cinstea restaurantului Homemade care ne-a făcut seara savuroasă!

img_7169

Vă las câteva poze din incinta restaurantului, iar pentru mai multe poze aici.

This slideshow requires JavaScript.

“Wine a bit, you’ll feel better”

O zi minunată,

Andreea

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s