Restaurant Butter – NOU în oraș

De ceva vreme, aşteptam deschiderea restaurantului Butter.

Recunosc poza m-a intrigat foarte mult, deoarece design-ul restaurantului, arăta superb!

Nu am ezitat pun mâna pe telefon şi fac o rezervare chiar a 2-a zi de la deschidere!

Localul se află chiar în capătul străzii Mărăşeşti, o locaţie centrală, din Timișoara, evident!

Design-ul localului este unul aparte…candelabre concepute manual, licheni naturali aduşi de peste mări şi ţări, totul cu ajutorul a peste 100 de oameni care au contribuit la realizarea proiectului. Totul arăta foarte bine și în realitate, luminos și foarte modern!

This slideshow requires JavaScript.

Când am intrat în restaurant, totul mirosea a nou!
Am fost întâmpinaţi, oarecum, cu ezitare, când am afirmat avem rezervare de 4 persoane, deși erau mese libere.
Legat de meniu şi de preţuri: cum pe facebook nu au prezentat încă meniul, oarecum temerile ne-au fost confirmate! Preţurile erau mari:

img_6902

This slideshow requires JavaScript.

Prezentarea meniului mi s-a părut cam simpluţă cu foliile de plastic, deși aveau poze colorate cu preparatele. De adăugat ar fi gramajul la fiecare preparat, care ne-ar fi ajutat, dar lipsea.

Am comandat Salată de Rață 39 RON, Scăriţă de porc cu sos barbeque 48 RON, Salată de somon fumee 37 RON, iar la desert Tarte Tatin 18 RON.

Seara nu a fost lipsită de evenimente…cu puţin timp înainte de a primi preparatele, s-a luat curentul. Iniţial am crezut este ziua cuiva şi urmează tortul, dar după 15 minute ne-a fost clar situaţia nu va fi revizuită în curând 🙁 .

Într-adevăr, a fost o experienţă aparte, pentru am savurat toate preparatele ajutându-ne de lanternele telefoanelor :))

img_6881img_6882img_6884

Pieptul de rață a fost ceva incredibil de bun, gustos, fraged, la fel şi feliile de pâine caldă, care au însoțit salata. Cred că, această pâine de casă cu butter, ar fi o idee de o ‘gustare‘ genială, dacă s-ar aduce aceste felii, simple sau cu puţin unt, înaintea servirii felului principal 🙂.

Am gustat şi din coastele de porc, iar carnea era atât de fragedă se desprindea de pe os la simpla înfigere a furculiţei :)) Iar cartofii de lângă, au fost ceva divin…ciudat spui asta despre cartofi, te gândeşti ce poate fie aşa bun şi nou la un cartof?! :)) Dar…nu ştiu dacă condimentele îi făceau aşa de buni, calitatea, sau ambele!

Rodica a avut salată de somon fumee, care a avut câteva elemente de noutate pentru ea, cum ar fi icrele negre și sparanghelul murat. Totul a fost fresh, proaspăt, iar somonul a fost adăugat cu generozitate. În plus, i-a plăcut și ei pâinea de la Salata de rață și a fost mirată de cantitatea pâinii, care ajungea pentru mai multe persoane, dar gustul ei era ceva de vis! A mai admirat și cartofii perfect rumeniți și tăiați într-un mod nou, fiind foarte gustoși, lângă coastele care au avut o notă picantă.

De remarcat sunt și farfuriile în care ne-au servit preparatele, foarte elegante și cu un design nou, nemaivăzut!

Fără curent, după ceva vreme, a început se simtă şi frigul, fapt pentru care am cerut şi nota de plată.

Înainte de nota de plată, am primit câte un pahar de prosecco rece, din partea casei, cerându-și scuze și ospătarul care ne-a servit, dar și patronul restaurantului, pentru neplăcerile creeate de pana de curent.

Ca şi notă de final, chiar dacă la început am fost intimidaţi de preţuri, încercând preparatele lor, se justifică pe deplin! Este un restaurant select cu preparate alese!

M- întoarce pentru pieptul de rață, pâinea caldă cu seminţe, dar şi alte preparate, pe care sunt curioasă le încerc pe viitor 😉

Nu ratați nici o noutate, când vine vorba de mâncare!

O zi plăcuta!

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s